Korszerű épületbe került a fehérgyarmati Járási Hivatal - Az ünenpélyes átadáson Palánki Ferenc megyéspüspök is részt vett
Alig egy év alatt, 365 millió forintos állami támogatással épült fel Fehérgyarmaton a járási hivatal...
Szentmisével és koszorúzással ünnepelték Szent István királyt a debreceni templomban
A debreceni Szent István-templomban búcsúi szentmisével és koszorúzással ünnepelték az államalapító ...
Maradjunk azon az úton, amelyre Szent István Szent Jobbja mutat
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a Debr...
Korszerű épületbe került a fehérgyarmati Járási Hivatal - Az ünenpélyes átadáson Palánki Ferenc megyéspüspök is részt vett
Korszerű épületbe került a fehérgyarmati Járási Hivatal -...
Szentmisével és koszorúzással ünnepelték Szent István királyt a debreceni templomban
Szentmisével és koszorúzással ünnepelték Szent István királyt a...
Szent István ünneplése nemcsak a múltba tekintést jelenti, hanem útmutatást a mindennapi életünkre – Bosák Nándor püspök atya mutatott be ünnepi szentmisét Geszteréden
Szent István ünneplése nemcsak a múltba tekintést jelenti,...
Maradjunk azon az úton, amelyre Szent István Szent Jobbja mutat
Maradjunk azon az úton, amelyre Szent István Szent...
2019. április 12., péntek 14:29

Palánki Ferenc megyéspüspök új intézményvezetőt nevezett ki a kisvárdai iskola élére

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 2019. április 10-én jelentette be, hogy 5 évre — határozott időre — megbízza Kaszásné Tóth Juditot a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda vezetésére.
Kaszásné Tóth Judit — aki jelenleg a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese, 2019. július 1-től kezdi meg magasabb vezetői tevékenységét.

Kaszásné Tóth Judit így vall pedagógusi munkájáról:

„Nem mindegy, hogy milyen cél áll előttünk és milyen motiváció mozgatja cselekvéseinket. Meggyőződésem, hogy amit egy katolikus oktatási-nevelési intézményben közösen építünk, azt önmagunk és egymás ismeretében, segítésében tudjuk tovább építeni. Meghívást kaptunk a hit, a lélek, szellem, tudás katedrálisának építésére, az Egészségünkön való munkálkodásra. Erre érzek motivációt, hogy hagyományainkból táplálkozva, hűnek maradva a kicsiben és felnövekedve a hűségre a nagy dolgokban, munkásból mesterekké váljunk és a mesterré válás útjára segítsük a diákjainkat is.
Bizonyára mindannyian hallottuk már a példázatot a kőfaragó mesterekről. A vándor 3 munkásnak teszi fel a kérdést: Mit csinálsz? Mindhárman ugyanazt teszik, de másképp teszik és más választ adnak a kérdésre. „Nem látod...? , követ török.”; „Pénzt keresek, hogy eltarthassam a családomat...”, s végül a harmadik válasza: „Katedrálist építek.”

Kaszásné Tóth Judit magyar nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár. 1993-tól a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tantestületének tagja, a magyar, majd a humán munkaközösség vezetője. 2012 augusztusától tevékenykedik a Szent Imre Gimnázium nevelési igazgatóhelyetteseként.
A posztgraduális képzései megválasztásában a szakmai igényesség vezette. Vezetőtanári szakvizsgát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte magyar nyelv és irodalomból. Fontosnak tartotta, hogy olyan szemléletet, látásmódot sajátítson el, amely kifejezi lojalitását az egyházi oktatási-nevelési intézmény iránt. Ezért is választotta első szakvizsgája képzési helyszínének a Pázmányt.
2014 őszén ellenőrzési szakértőként vett részt a pedagógus életpályamodell képzési és minősítési rendszerének kialakítása minőségbiztosításában. 2015-ben az egyházmegye oktatási intézményeiből megszervezett Tehetség munkacsoport vezetője lett egy TÁMOP-os pályázat megvalósításában. 2018 tavaszától monitoring szakértői feladatokat lát el.

Kaszásné Tóth Juditot az új tanévben mutatjuk be olvasóinknak.

Öröm-Hír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • foto_Kaszásné Tóth Judit

NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« Augusztus 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31