A megnyílások éjszakája - Nagyszombaton, az esti vigília-szertartással kezdetét vette a Katolikus Egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét
Húsvét a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus Krisztus feltámadt a halálból és mindenki...
A halál nem létezik — Henri Boulad SJ atya a halálról és a túlvilágról
Meghalni azt jelenti, átélni az átváltozást, metamorfózist. A halál nem létezik. Amit halálnak nevez...
Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szentsír előtt időzve.
Nagyszombaton, az esti vigília-szertartással veszi kezdetét a Katolikus Egyház legfontosabb ünnepe, ...
A megnyílások éjszakája - Nagyszombaton, az esti vigília-szertartással kezdetét vette a Katolikus Egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét
A megnyílások éjszakája - Nagyszombaton, az esti vigília-szertartással...
A halál nem létezik — Henri Boulad SJ atya a halálról és a túlvilágról
A halál nem létezik — Henri Boulad SJ...
Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szentsír előtt időzve.
Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik...
Még ma velem leszel a paradicsomban - Palánki Ferenc megyéspüspök Jézusnak a kereszten elhangzott második mondatáról elmélkedett Nyíregyházán, a nagypénteki szertartáson
Még ma velem leszel a paradicsomban - Palánki...
2019. április 12., péntek 14:29

Palánki Ferenc megyéspüspök új intézményvezetőt nevezett ki a kisvárdai iskola élére

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 2019. április 10-én jelentette be, hogy 5 évre — határozott időre — megbízza Kaszásné Tóth Juditot a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda vezetésére.
Kaszásné Tóth Judit — aki jelenleg a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese, 2019. július 1-től kezdi meg magasabb vezetői tevékenységét.

Kaszásné Tóth Judit így vall pedagógusi munkájáról:

„Nem mindegy, hogy milyen cél áll előttünk és milyen motiváció mozgatja cselekvéseinket. Meggyőződésem, hogy amit egy katolikus oktatási-nevelési intézményben közösen építünk, azt önmagunk és egymás ismeretében, segítésében tudjuk tovább építeni. Meghívást kaptunk a hit, a lélek, szellem, tudás katedrálisának építésére, az Egészségünkön való munkálkodásra. Erre érzek motivációt, hogy hagyományainkból táplálkozva, hűnek maradva a kicsiben és felnövekedve a hűségre a nagy dolgokban, munkásból mesterekké váljunk és a mesterré válás útjára segítsük a diákjainkat is.
Bizonyára mindannyian hallottuk már a példázatot a kőfaragó mesterekről. A vándor 3 munkásnak teszi fel a kérdést: Mit csinálsz? Mindhárman ugyanazt teszik, de másképp teszik és más választ adnak a kérdésre. „Nem látod...? , követ török.”; „Pénzt keresek, hogy eltarthassam a családomat...”, s végül a harmadik válasza: „Katedrálist építek.”

Kaszásné Tóth Judit magyar nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár. 1993-tól a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tantestületének tagja, a magyar, majd a humán munkaközösség vezetője. 2012 augusztusától tevékenykedik a Szent Imre Gimnázium nevelési igazgatóhelyetteseként.
A posztgraduális képzései megválasztásában a szakmai igényesség vezette. Vezetőtanári szakvizsgát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte magyar nyelv és irodalomból. Fontosnak tartotta, hogy olyan szemléletet, látásmódot sajátítson el, amely kifejezi lojalitását az egyházi oktatási-nevelési intézmény iránt. Ezért is választotta első szakvizsgája képzési helyszínének a Pázmányt.
2014 őszén ellenőrzési szakértőként vett részt a pedagógus életpályamodell képzési és minősítési rendszerének kialakítása minőségbiztosításában. 2015-ben az egyházmegye oktatási intézményeiből megszervezett Tehetség munkacsoport vezetője lett egy TÁMOP-os pályázat megvalósításában. 2018 tavaszától monitoring szakértői feladatokat lát el.

Kaszásné Tóth Juditot az új tanévben mutatjuk be olvasóinknak.

Öröm-Hír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • foto_Kaszásné Tóth Judit

NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« Április 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30