Menj és evangelizálj! – Ugandai származású misszionárius tartott lelkigyakorlatot Füzérradványon
Az ugandai származású Pater John Baptist Bashobora november második hétvégéjén tartott lelkigyakorla...
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepére 2019
Árpád-házi Szent Erzsébet a középkor egyik legismertebb és legkedveltebb szentje, évszázadok óta nag...
A szegények nem csalatkoznak reményükben – Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára 2019. november 17.
Harmadik alkalommal tartjuk meg idén az Egyházban a szegények világnapját november 17-én, az évközi ...
„Mert egy a kenyér”– Az Eucharisztia ökumenikus perspektívában címmel közös tudományos szimpóziumot szerveztek Debrecenben
Második alkalommal szerveztek Ökumenikus Napokat Debrecenben. A Hittudományi Egyetemen a hazai és ne...
Menj és evangelizálj! – Ugandai származású misszionárius tartott lelkigyakorlatot Füzérradványon
Menj és evangelizálj! – Ugandai származású misszionárius tartott...
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele  Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepére 2019
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele Árpád-házi...
A szegények nem csalatkoznak reményükben –  Ferenc pápa üzenete a szegények világnapjára 2019. november 17.
A szegények nem csalatkoznak reményükben – Ferenc...
„Mert egy a kenyér”– Az Eucharisztia ökumenikus perspektívában címmel közös tudományos szimpóziumot szerveztek Debrecenben
„Mert egy a kenyér”– Az Eucharisztia ökumenikus perspektívában...
2019. április 12., péntek 14:29

Palánki Ferenc megyéspüspök új intézményvezetőt nevezett ki a kisvárdai iskola élére

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 2019. április 10-én jelentette be, hogy 5 évre — határozott időre — megbízza Kaszásné Tóth Juditot a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda vezetésére.
Kaszásné Tóth Judit — aki jelenleg a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese, 2019. július 1-től kezdi meg magasabb vezetői tevékenységét.

Kaszásné Tóth Judit így vall pedagógusi munkájáról:

„Nem mindegy, hogy milyen cél áll előttünk és milyen motiváció mozgatja cselekvéseinket. Meggyőződésem, hogy amit egy katolikus oktatási-nevelési intézményben közösen építünk, azt önmagunk és egymás ismeretében, segítésében tudjuk tovább építeni. Meghívást kaptunk a hit, a lélek, szellem, tudás katedrálisának építésére, az Egészségünkön való munkálkodásra. Erre érzek motivációt, hogy hagyományainkból táplálkozva, hűnek maradva a kicsiben és felnövekedve a hűségre a nagy dolgokban, munkásból mesterekké váljunk és a mesterré válás útjára segítsük a diákjainkat is.
Bizonyára mindannyian hallottuk már a példázatot a kőfaragó mesterekről. A vándor 3 munkásnak teszi fel a kérdést: Mit csinálsz? Mindhárman ugyanazt teszik, de másképp teszik és más választ adnak a kérdésre. „Nem látod...? , követ török.”; „Pénzt keresek, hogy eltarthassam a családomat...”, s végül a harmadik válasza: „Katedrálist építek.”

Kaszásné Tóth Judit magyar nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár. 1993-tól a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tantestületének tagja, a magyar, majd a humán munkaközösség vezetője. 2012 augusztusától tevékenykedik a Szent Imre Gimnázium nevelési igazgatóhelyetteseként.
A posztgraduális képzései megválasztásában a szakmai igényesség vezette. Vezetőtanári szakvizsgát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte magyar nyelv és irodalomból. Fontosnak tartotta, hogy olyan szemléletet, látásmódot sajátítson el, amely kifejezi lojalitását az egyházi oktatási-nevelési intézmény iránt. Ezért is választotta első szakvizsgája képzési helyszínének a Pázmányt.
2014 őszén ellenőrzési szakértőként vett részt a pedagógus életpályamodell képzési és minősítési rendszerének kialakítása minőségbiztosításában. 2015-ben az egyházmegye oktatási intézményeiből megszervezett Tehetség munkacsoport vezetője lett egy TÁMOP-os pályázat megvalósításában. 2018 tavaszától monitoring szakértői feladatokat lát el.

Kaszásné Tóth Juditot az új tanévben mutatjuk be olvasóinknak.

Öröm-Hír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • foto_Kaszásné Tóth Judit

Free Joomla templates by L.THEME