Baktalórántházán is köszöntötték a Szűzanyát
„Máriát dicsérni, hívek jöjjetek, mert ő fogja kérni fiát értetek..”
A baktalórántházi hívek, é...
Tánc és énekművész palánták mutatták be tehetségüket Mátészalkán
Széchenyi István Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda tanulói Művészeti gálaműsorra...
Csodákat várnak a debreceni Szent László domonkos plébánián - Tokodi László OP szerzetes atyával beszélgetünk
Szent Domonkost ábrázoló képet helyeznek el a debreceni Szent László domonkos templomban, amit május...
Egyházmegyei iskolalelkészek találkoztak Debrecenben
„Az ő ajtajukon menjetek be – hogy aztán a tiéteken jöjjetek ki.” Loyolai Szent Ignác szerint ezzel ...
Baktalórántházán is köszöntötték a Szűzanyát
Baktalórántházán is köszöntötték a Szűzanyát
Tánc és énekművész palánták mutatták be tehetségüket Mátészalkán
Tánc és énekművész palánták mutatták be tehetségüket Mátészalkán...
Csodákat várnak a debreceni Szent László domonkos plébánián - Tokodi László OP szerzetes atyával beszélgetünk
Csodákat várnak a debreceni Szent László domonkos plébánián...
Egyházmegyei iskolalelkészek találkoztak Debrecenben
Egyházmegyei iskolalelkészek találkoztak Debrecenben
2019. máj. 13., hétfő 14:32

„Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.” (Mt 9,35) – Jó Pásztor vasárnapján adott át díjat a Kisvárdai Római Katolikusokért Alapítvány

Nem is lehetett volna ennél szebb ünnepen, mint a „hivatások vasárnapján” átadni a Kisvárdai Római Katolikusokért Alapítvány által megálmodott díjat, melyet minden évben olyan személy kap, aki hosszú évek alatt önzetlenül szolgálja az egyházközséget és a híveket.
„Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába”, hallhattuk bevezető gondolatként Linzenbold József esperes, plébános atyától 2019. május 12-én - a hivatások vasárnapján -, a 10 órai szentmisén. Ezt a gondolatot hallotta meg Szalai Kálmán kitűntetett is 1985-ben, aki azóta is hű szolgája a mi Urunknak.

Mindenki Kálmán bácsija 1996-tól 2009-ig 14 éven keresztül harangozóként és sekrestyésként igazi gazdája, szolgálatkész résztvevője volt az egyháznak. Gondját viselte a templomnak, megálmodója volt a templom körüli udvar kialakításának. Aktívan vett részt a templom felújításában, keze nyomát dicséri a sekrestye kialakítása, az új plébánia megépítése. Munkáját mindig lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel végezte és végzi a mai napig is.

Nem tudok úgy írni Kálmán bácsiról, hogy saját emlékeim ne kerülnének felszínre. Emlékszem, amikor az új sekrestye kialakításánál munkálkodtak, mi pedig az ifjúsági hittanosokkal vittünk a szorgos kezeknek egy kis frissítőt, olyan erővel és lelkesen ásott, hogy a sártól és agyagtól alig ismertük fel őt. Feleségével, Erzsike nénivel mindig aktívan részt vettek a közös szalonnasütéseken, főzéseken, egyházközségi bálokon. Közösen segítettek kitalálni olyan programokat, mellyel összekovácsolódtak közösségeink. A szombati templomi nagytakarítások mindig jó hangulatban teltek, hiszen Erzsike néni igazi háziasszonyként készült finom süteményeivel a segítőknek, Kálmán bácsi hangos kacagással teli szőnyegverő tudományát pedig a mai napig irigyelheti az őt követő nemzedék. Ők ketten igazi alapjai voltak az egyházközségnek, templomi szolgálattevőknek.

1998-tól, 12 éven keresztül, nem csupán tagja volt az egyháztanácsnak, hanem aktív segítője, lelkesítője, igazi lángja! Tapasztalatait ma is büszkén adja át utódainak, a fiatalabb nemzedéknek. 2008-tól a mai napig, mint a pénzszámláló bizottság tagja, részt vesz a persely-adományok számolásában, beváltásában, könyvelésében. Aktívan és lelkesen segít az egyházadó beszedésében, hiszen ismeri őt az egész város, és mindig örömmel várják őt a hívek otthonaikban.

Szalai Kálmán egyházközösségünknek olyan értékes tagja, akire mindig lehet számítani, aki minden esetben tudja, mikor, hol van szükség önzetlen segítőkészségére. Hithű egyházához, valódi keresztényként éli és gyakorolja vallását családjával, gyermekeivel, méltó módon kapja a Kisvárdai Római Katolikusokért Alapítvány kuratóriumi díját.

Borus Lászlóné
sajtóapostol - Kisvárda

 • Galéria:
  • DSCN2965
  • DSCN2970
  • DSCN2971
  • DSCN2976
  • DSCN2982
  • DSCN2984
  • DSCN2988
  • DSCN2991

NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« Május 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31