Korszerű épületbe került a fehérgyarmati Járási Hivatal - Az ünenpélyes átadáson Palánki Ferenc megyéspüspök is részt vett
Alig egy év alatt, 365 millió forintos állami támogatással épült fel Fehérgyarmaton a járási hivatal...
Szentmisével és koszorúzással ünnepelték Szent István királyt a debreceni templomban
A debreceni Szent István-templomban búcsúi szentmisével és koszorúzással ünnepelték az államalapító ...
Maradjunk azon az úton, amelyre Szent István Szent Jobbja mutat
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a Debr...
Korszerű épületbe került a fehérgyarmati Járási Hivatal - Az ünenpélyes átadáson Palánki Ferenc megyéspüspök is részt vett
Korszerű épületbe került a fehérgyarmati Járási Hivatal -...
Szentmisével és koszorúzással ünnepelték Szent István királyt a debreceni templomban
Szentmisével és koszorúzással ünnepelték Szent István királyt a...
Szent István ünneplése nemcsak a múltba tekintést jelenti, hanem útmutatást a mindennapi életünkre – Bosák Nándor püspök atya mutatott be ünnepi szentmisét Geszteréden
Szent István ünneplése nemcsak a múltba tekintést jelenti,...
Maradjunk azon az úton, amelyre Szent István Szent Jobbja mutat
Maradjunk azon az úton, amelyre Szent István Szent...
2019. május 30., csütörtök 08:52

Egyházmegyénkből is elindultak a zarándokok Csíksomlyó felé

„Közétek jövök, hogy járjunk együtt. Együtt járunk, amikor megtanuljuk megőrizni gyökereinket és a családot, amikor oltalmazzuk a gyermekek jövőjét és a mellettünk élő emberét, amikor meghaladjuk félelmeinket és előítéleteinket, amikor engedjük leomlani az egymástól szétválasztó korlátokat” - olvashatjuk Ferenc pápa romániai látogatása előtt mondott videóüzenetének fordításában.

Zarándokok ezrei indulnak útnak ezekben a napokban Csíksomlyó felé, hogy együtt ünnepelhessenek Ferenc pápával. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből is a Boldogasszony Zarándokvonat közösségével, autóbuszokkal, személyautókkal, zarándokolnak a pápai szentmisére. Ma reggel busszal indultak el az egyházmegyénk fenntartása alatt működő köznevelési és szociális intézményeinek vezetői, munkatársai családjaikkal, és a püspöki hivatal dolgozói is, akikhez Palánki Ferenc megyéspüspök is csatlakozni fog. Ferenc pápa Klaus Johannis államfő meghívására három napos apostoli látogatást tesz Romániában. Május 31-én, pénteken érkezik, június 1-jén, szombaton Csíksomlyón szentmisét ünnepel a több mint egy millió zarándokkal.

Ferenc pápa romániai látogatásának hivatalos programja:

Május 31-én, pénteken reggel 8.10 perckor indul Ferenc pápa Róma Fiumicino repülőteréről Bukarestbe, ahová délelőtt 11.30-kor érkezik meg a Henri Coandă-Otopeni nemzetközi repülőtérre. A repülőtéren kerül sor hivatalos fogadására, hivatalos köszöntésére pedig az elnöki palota épületének bejáratánál. A pápa ezt követően udvariassági látogatást tesz a román államfőnél az elnöki palotában, majd találkozik a miniszterelnökkel. Délután egy órakor a Szentatya a hatóságok, a civil társadalom és a diplomáciai testület képviselőivel találkozik az elnöki palotában és beszédet intéz hozzájuk. 15.45-kor Ferenc pápa magánlátogatást tesz az ortodox pátriárkánál a pátriárkátus palotájában. Itt találkozik a román ortodox egyház állandó szinódusával, akiket beszéddel köszönt. Ezt követően az új ortodox székesegyházban elimádkozzák a Miatyánkot, majd a pápa üdvözli az egybegyűlteket. Az ortodox program után Ferenc pápa szentmisét mutat be és homíliát mond a Szent Józsefről elnevezett katolikus székesegyházban.

Június 1-jén, szombaton délelőtt fél 10-kor a pápa Bukarestből Bákóba repül, ahová 10.10-kor érkezik meg. Innen helikopterrel utazik tovább Csíkszeredába, ahol a stadionban száll le. Ezt követően szentmisét mutat be és homíliát mond Csíksomlyón, majd helikopteren folytatja útját Jászvásár repülőterére. 17.25-kor a pápa látogatást tesz a jászvásári Szűz Mária királynő székesegyházban. Ezt követi egy „máriás találkozó” a fiatalokkal és a családokkal a jászvásári kultúrpalota előtti téren és a pápa beszéddel köszönti a jelenlevőket. A Szentatya este 7 órakor indul vissza Bukarestbe, ahová este 8 órakor érkezik meg.

Június 2-án, vasárnap délelőtt 9 órakor Ferenc pápa Nagyszebenbe utazik, ahová 9.40-kor érkezik meg. A reptéren helikopterre száll és Balázsfalvára folytatja útját. Itt isteni liturgia keretében boldoggá avat hét görögkatolikus vértanú püspököt a balázsfalvi Szabadság mezőn. A szertartáson a pápa homíliát mond és elimádkozza a hívekkel a Regina Coeli imát. 13.20-kor együtt ebédel a pápai kísérettel, majd találkozik a balázsfalvi roma közösséggel és üdvözli a megjelenteket. A programot követően a pápa zárt autóval a város stadionjába hajt, ahonnan helikopterrel utazik a nagyszebeni repülőtérre. Nagyszebenben vesz búcsút vendéglátóitól és este fél 6-kor indul vissza Róma Ciampino repülőterére. (Forás: Vatican News)

Kovács Ágnes

Örömhír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 61563262_872041493173525_1964038112954810368_n
    • c

NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« Augusztus 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31