„A magyarság szívbe menekül…” - Megemlékezést tartottak az összetartozás napján Kisvárdán
Ha azt mondom Ghymes és Szarka Tamás – akkor idehaza Kisvárdán mindenkinek a 2016. évi karácsonyi na...
Kilencedik alkalommal tartottak családi napot Pócspetriben
Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen,
hirtelen h...
Megújult a Magyar Kurír
Örömmel köszöntjük újjászületett honlapunkon, amely a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja ünnepé...
Pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása
Pünkösd ünnepe húsvét után a legrégibb ünnepünk, amelyet idén június 9-én ünneplünk. Az Ószövetségbe...
„A magyarság szívbe menekül…” - Megemlékezést tartottak az összetartozás napján Kisvárdán
„A magyarság szívbe menekül…” - Megemlékezést tartottak az...
Kilencedik alkalommal tartottak családi napot Pócspetriben
Kilencedik alkalommal tartottak családi napot Pócspetriben
Megújult a Magyar Kurír
Megújult a Magyar Kurír
Pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása
Pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása
2019. június 04., kedd 15:37

A szentimrés zarándokok is hazaértek Csíksomlyóról

A nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és AMI vezetőségén kívül 43 fős csoportunk zarándokolt el Ferenc pápa csíksomlyói látogatására, és tértünk haza hálával és élményekkel teli szívvel hétfőn este. Programunkat a Rákóczi Szövetség támogatta, a szervezők Kaszásné Tóth Judit igazgatóhelyettes, Csernyus Enikő és Szaplonczay Mihályné tanárnők voltak, a zarándoklat lelki vezetője pedig természetesen Bákonyi János atya.

Szálláshelyünk Böjte Csaba testvér gyergyószárhegyi gyermekotthonának – Kájoni János Gyermekotthon - vendégháza volt. Megragadott bennünket az ott élő gyermekek és nevelőik őszinte ragaszkodása, az áldozatvállalás, a munkára nevelés egyszerűsége és nagyszerűsége, a családként való összetartozás – a valóságban, kézzelfoghatóan megélt krisztusi Szeretet.

Utunk során Szamosújváron és Gyergyószentmiklóson sokat tanulhattunk az örmény kultúráról és az örmény katolikusok hitéről, történetéről, hiszen két örmény katolikus templomot is meglátogattunk. Kirándultunk a Gyilkos-tó körül és a Békás-szorosban, középkori táncot jártunk a gyergyószárhegyi Lázár Kastély üresen álló tanácstermében, szentmisén vettünk részt a Mária Rádió erdélyi főszerkesztőjével és Kolozsváron egy kicsit Mátyás király nyomdokaiba eredtünk, a buszon pedig népdalokat énekeltünk.

Az elmúlt négy nap koronája természetesen a szombati szentmise volt. Felkészültünk az esős időre, de a több órányi folyamatos esőzésben való gyaloglás miatt mindannyian csuromvizesen érkeztünk meg a Hármashalom-oltártól balra eső szektorunkba. Mégis olyan tapasztalat volt ez, amit ki nem hagytunk volna. Együtt, fegyelmezetten kapaszkodtunk fel a szentmise helyszínére sok-sok ezer testvérünkkel. Nem ingatott meg bennünket a sár, a hideg, a szakadó eső. Segítettük egymást, énekeltünk, és megérkeztünk. Nagy örömmel fogadtuk a Szentatyát, a hatalmas tömeg tapsolt, és a szentmise kezdetére az eső is elállt. Leírhatatlan érzésvolt megtapasztalni, ahogy a több százezer ember csendben hallgatja Ferenc pápát, és az együtt imádkozás élménye is maradandó volt. Ez a tapasztalat mindenképpen megerősített bennünket a hitünkben. Más értelmet nyert számunkra a Ferenc pápa által választott „Járjunk együtt!” mottó, és a nemzeti összetartozás is szívből megértett valósággá vált.
Nagyon hálásak vagyunk, amiért a Szentatyával közös szentmisén vehettünk részt, és amiért szentimrés csapatunk ebben az évben is ott lehetett Csíksomlyón.

A szentimrés zarándokok

 • Galéria:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

NEKtek! – Veletek!
Készüljünk együtt
az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye központi programja 2018-2019
Debrecenben a Megtestesülés Templomban
(4032 Debrecen Borbíró tér 9.)

PROGRAM

Naptár

« Június 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30