Farsangi mulatságot tartottak a Seregély István Papi Szociális Otthonban
Télbúcsúztató, tavaszváró farsangi mulatságot rendeztünk a Seregély István Papi Szociális Otthonban....
Papnövendékek látogatták meg egykori szeminarista társukat a rakamazi plébánián
Biztosan sokan emlékeznek még arra a felajánlásra, amelyet a 2019-ben pappá szentelt Sziklai Dávid, ...
Dicsőítsük együtt az Urat! – Az egy évvel ezelőtt rendezett Szentlélek szeminárium résztvevői találkoznak Debrecenben, a Szent László-templomban
Közel egy évvel ezelőtt 2019. április14-én kezdődött a Szentlélek szeminárium a debreceni Szent Lász...
Egyházmegyei óvodai szakmai tanácskozást tartottak Debrecenben, a Püspöki Hivatalban
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 2020. február 17-én óvodai szakmai tanácskozást tartott a Püspöki...
Farsangi mulatságot tartottak a Seregély István Papi Szociális Otthonban
Farsangi mulatságot tartottak a Seregély István Papi Szociális...
Papnövendékek látogatták meg egykori szeminarista társukat a rakamazi plébánián
Papnövendékek látogatták meg egykori szeminarista társukat a rakamazi...
Dicsőítsük együtt az Urat! – Az egy évvel ezelőtt rendezett Szentlélek szeminárium résztvevői találkoznak Debrecenben, a Szent László-templomban
Dicsőítsük együtt az Urat! – Az egy évvel...
Egyházmegyei óvodai szakmai tanácskozást tartottak Debrecenben, a Püspöki Hivatalban
Egyházmegyei óvodai szakmai tanácskozást tartottak Debrecenben, a Püspöki...
2020. január 04., szombat 13:19

Nyolcadik alkalommal adták át a Tárkányi-díjat Egyeken

2020. január 1-én méltó ünnepség keretében ismét kiosztásra került a Tárkányi-díj Egyeken, a Szent József közösségi házban. Az ünnepi műsort a Szent János Római Katolikus Általános Iskola növendékei biztosították, a diákokat felkészítette: Farkas Réka egyetemista, az iskola volt növendéke.
Az alapító örömére, a képviselő testület javaslata alapján mind a négy érmet átadták.

A díj a helyi közösséget példamutató módon szolgáló, hitéletüket tanúságtevő módon megélő hívek elismerése, amellyel Papp László egyeki plébános köszönetét fejezi ki a kitüntetetteknek, példaképeket állítva ezzel az egyházközség tagjai elé.

Barna Mária 1956. augusztus 31-én született Barna István és Fehérvári Mária első gyermekeként. Mária vallásos családban nevelkedett, apai nagyanyja tagja volt a helyi rózsafüzér társulatnak, szülei is vallásos szellemben nevelték mindhárom gyermeküket. Budapesten végezte el a középiskolai tanulmányait, ezt követően lokálpatriótaként Újszentmargitán élt és dolgozott. Szakmai munkájában szerzett tapasztalatai nélkülözhetetlenek, kiváló szervező az egyházközösségben, templomi szolgálatban. Terjeszti az egyházi sajtót, gyűjtéseket kezdeményez az Árpád-házi Szent Margit ereklyéjét is őrző templom berendezéseinek fejlesztésére.

Tóth Csilla a tiszacsegei egyházközségben lassan egy évtizede tevékenykedik, segít a gondnoki feladatok, a templom körüli munkák elvégzésében.
Szolgálatával példaként áll az egyházközség tagjai előtt abban, hogy mint keresztény édesanya, a munkáját, családi életét összeegyezteti a templomi feladatokkal. Mint mondja, amíg ereje engedi, mindig, mindent meg fog tenni, hogy a maréknyi közösséget szolgálja.

Dr. Hegedüsné Jámbor Valéria 1957. június 26-án, Tatabányán született. Istenbe vetett hitét szüleinek, nagyszüleinek köszönheti. 40 évet szolgált a pedagógia és közel 20 évet a hitoktatás területén. 1982 óta él Egyeken. Mindig példamutató életet élt a közösségi, családi életben gyermekei nevelésében. Évtizedeken át volt települési és egyházközségi képviselő, így ötleteivel, véleményével mindig tevőlegesen részt vett a falu és az egyházközség életében. Tagja a templom ünnepi kórusának. Több száz gyermeket nem csak ábécére, de életre, hitre, emberségre is nevelt.
Az Egyeki Arcképcsarnok megszületése az ő áldozatos szerkesztői munkájának is köszönhető. Az első szabadtéri egyeki betlehemnek a szereplőit ő formálta meg s munkálta ki igényesen.

Gecse Imre 1932.december 9-én született Egyeken paraszti családban. Hétköznapjaiban családjával gazdálkodott, vasárnap pedig szentmisével szentelte meg a napot. Amíg egészsége engedte, vasár-és ünnepnap nem telt el szentmise nélkül ő és családja életében. Évtizedekig volt egyháztanácstag, részt vett az egyházközség énekkarának munkájában, felléptek többek között az egri székesegyházban is. Nem a szavak embere volt, inkább jó példával járt elől úgy a hitben, mint a munkában. Támogatta az egyházközséget anyagilag és kétkezi munkával is. Barátságos, derűs, nyitott személyiség volt, tudott segíteni és maga köré gyűjteni az embereket a jó ügy érdekében.

Gratulálunk a díjazottaknak, további életükre, szolgálatukra Isten áldását kérjük!

Farkas Éva tanító, képviselő-testületi tag
Fotó: Papp Ágoston

 

 

 • Galéria:
  • 1-1
  • IMG_8953-1
  • IMG_8961-1
  • IMG_8962-1
  • IMG_8972-1
  • IMG_8973-1
  • IMG_8979-1
  • IMG_8986-1
  • IMG_8993-1
  • IMG_8996-1
  • IMG_9004-1
  • IMG_9009-1
  • IMG_9012-1
  • IMG_9018-1
  • IMG_9023-1
  • IMG_9037-1
  • IMG_9051-1
  • IMG_9056-1

Free Joomla templates by L.THEME