Egész napos szentségimádást tartanak a debreceni Szent Anna-székesegyházban, április 2-án, a hónap első csütörtöki napján
A rendkívüli helyzetben a nyilvános liturgiák szünetelnek, de a templomok meghatározott időben továb...
Megjelent a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hangszerpályázata
A vallásos alkotó közösségek, zenei együttesek és zenészek, zenei előadók hosszútávú működését bizto...
Akinek nevét csak Isten ismeri – 24 éve imádkoznak a veszélyeztetett magzatokért a debreceni plébánián
„Március 15-én hunyt el az első koronavírusos magyar beteg, azóta már tízen meghaltak a járvány köve...
A válság életünk fordulópontja lehet Jó lenne szemléletet váltani, és megőrizni a vágyakozásunkat - Beszélgetés Jakus Ottó atyával
„Boldog ember, aki nem indul a gonoszok tanácsa nyomán,
aki nem jár a bűnösök útján és nem veg...
Egész napos szentségimádást tartanak a debreceni Szent Anna-székesegyházban, április 2-án, a hónap első csütörtöki napján
Egész napos szentségimádást tartanak a debreceni Szent Anna-székesegyházban,...
Megjelent a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hangszerpályázata
Megjelent a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hangszerpályázata
Akinek nevét csak Isten ismeri – 24 éve imádkoznak a veszélyeztetett magzatokért a debreceni plébánián
Akinek nevét csak Isten ismeri – 24 éve...
A válság életünk fordulópontja lehet Jó lenne szemléletet váltani, és megőrizni a vágyakozásunkat - Beszélgetés Jakus Ottó atyával
A válság életünk fordulópontja lehet Jó lenne szemléletet...
2020. február 07., péntek 09:23

Csapatjáték szerelemmel - Házasság Hete a debreceni domonkosoknál február 9-16-ig

Két évtizeddel ezelőtt Angliából indult el egy kezdeményezés, mely Valentin-nap tájékán a házasság és a család szerepére irányítja a figyelmet. A házasság hete rendezvénysorozathoz mára 4 kontinens 21 országa csatlakozott. Magyarországon 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civilek széles körű összefogásával.
A Házasság Hete idén február 9-16-ig tart, a programsorozatba – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is bekapcsolódik a debreceni Szent László Domonkos Plébánia közössége.

A programok a vasárnapi szentmiséket kivéve este 6 órától kezdődnek.

Február 9-én, vasárnap 9:30-tól családi szentmisére hívja az érdeklődőket, melyet egy rövid megnyitó, programbemutatás és Szülő klub követ. Az eheti klub témája: Jó ötlet-e a kisgyermekek jelenléte a szentmisén?

10-én, hétfőn A Csodatevő Szent Domonkos kegykép címmel Tokodi László OP, domonkos rendi szerzetes atya előadásában ismerteti – az elmúlt évben a Szent László-templomban elhelyezett – Szent Domonkos sorianó-i kegykép másolatának történetét, a Szent Domonkos-övhez fűződő imakéréseket, imameghallgatásokat. Több országban az imádkozó párok kérik Szent Domonkos közbenjárását gyermekáldásért, gyermekeik egészséges születéséért, ebben kívánja segíteni és támogatni a szerzetesrend a Debrecenbe zarándokoló párokat.

11-én, kedden A természetes Csoda, nemcsak nőknek című interaktív előadás célja, hogy az érdeklődők megismerjék azokat a természetes ovulációs módszereket (Billings-, Creighton-, FEMM módszerek), amelyek segítségével a hölgyek – serdülő kortól egészen a változó korig - nyomon követhetik női ciklusuk eseményeit. Ezek alkalmazásával nemcsak egészségesebb életet élhetnek, hanem társas kapcsolataikat is teljesebbé, örömtelibbé tehetik.

Szeretettel várjuk a házasságban élőket, arra készülő párokat, egyedülálló nőket és férfiakat, hogy ismerjék és értékeljék a női test csodáját. Dr. Márkus Bernadett oktató előadásából megtudhatjuk, hogy mire következtethetünk a női test jelzéseiből, az ovulációs ciklust szabályzó hormonális folyamataira nézve. Emellett az előadó gyakorlati tanácsokat nyújt arra vonatkozóan, hogy a módszerek alkalmazása miként segít a pároknak a tudatos családtervezésben, a hormonális problémák korai felismerésében, a rendszertelen vagy kóros vérzés, valamint a meddőség kezelésében.

12-én, szerdán Tiszta szerelem címmel Szél Barnabás és felesége Szél-Tóth Katalin, a plébánián működő E.N.D házastársi mozgalom fiatal csoportjának vezetői előadásukban arról beszélnek, hogyan lehet a 21. században tisztán megélni a szexualitást úgy, hogy az szabad, teljes, hűséges és gyümölcsöző legyen.
Bemutatják azt a fiataloknak szóló ÉSZ (Életre Szóló Szeretet) programot, melynek célja, hogy megismerjék testük működését, merjék meghívni Istent párkapcsolataikba, párkereséseikbe. A szeretet fényében megélt szexualitás ugyanis nem szabályok sora, sokkal inkább meghívás egy boldog életre.

13-án, csütörtökön a Lelki AdoPPtálás jelentéséről, céljáról hallhatunk, valamint arról, hogy miért tartja fontosnak egy 19 éves egyetemista lány, hogy részt vegyen ebben és hogyan segíti az imáját egy telefonos applikáció?

14-én, pénteken Ádám, hol vagy? - Férfiaknak férfiakról
Beszéljünk, mint a férfi a férfival! Fiak, ifjak és meglett férfiak kerekasztal beszélgetése arról, hogy mi a férfi szerepe és értéke, jelenléte a társadalomban, a családban. Feladata-e ma a férfinak példát mutatni a fiataloknak? Mit várnak a fiatalok az idősebbektől? Tehát: Ádám, hol vagy?

16-án, vasárnap a programsorozat zárásaként a 9:30-kor kezdődő szentmisén áldásban részesülnek a házaspárok.

Papp Eszter, Márkus Bernadett
Szent László Domonkos Plébánia

Örömhír Sajtóiroda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • 84417153_3641392412568157_2850422485566881792_o
    • Csapatjatek-szerelemmel-Hazassag-hete-2020-768x213

Free Joomla templates by L.THEME