Megjelent az Öröm-hír, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye lapjának 2020. évi húsvéti száma
A világban, hazánkban kialakult járvány mindannyiunkat ismeretlen helyzet elé állított. A jelen álla...
„Aki hisz énbennem, ha meghal is, él”. Te hiszed-e ezt? – Palánki Ferenc megyéspüspök gondolatai nagyböjt ötödik vasárnapján
Most különleges utat, a hit útját járjuk, mert nem jöhetnek a hívek a templomba, nem érezhetjük fizi...
Senki sem menekülhet meg önmagában – Ferenc pápa rendkívüli Urbi et Orbi áldása a járvány idején
Ferenc pápa március 27-én, pénteken imát vezetett és rendkívüli, teljes búcsúval járó Urbi et Orbi á...
Nagy horderejű változás az oktatásban egyetlen hétvége alatt – Molnár Katalin EKIF főigazgatóval az egyházmegyénk fenntartása alatt működő iskoláink jelenlegi életéről – a digitális oktatásról – beszélgettünk
Nagy horderejű változás az oktatásban egyetlen hétvége alatt...
Megjelent az Öröm-hír, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye lapjának 2020. évi húsvéti száma
Megjelent az Öröm-hír, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye lapjának 2020....
„Aki hisz énbennem, ha meghal is, él”. Te hiszed-e ezt? – Palánki Ferenc megyéspüspök gondolatai nagyböjt ötödik vasárnapján
„Aki hisz énbennem, ha meghal is, él”. Te...
Senki sem menekülhet meg önmagában – Ferenc pápa rendkívüli Urbi et Orbi áldása a járvány idején
Senki sem menekülhet meg önmagában – Ferenc pápa...
2020. február 19., szerda 12:03

Papnövendékek látogatták meg egykori szeminarista társukat a rakamazi plébánián

Biztosan sokan emlékeznek még arra a felajánlásra, amelyet a 2019-ben pappá szentelt Sziklai Dávid, jelenlegi rakamazi káplán atya tett június 29-én, a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban bemutatott első szentmiséjén. A hagyomány szerint az első szentmise perselyadományával az újonnan felszentelt papot támogatják, így Dávid atya megtehette, hogy azt a papnevelés céljára ajánlja fel.
Az adomány célba ért, amely a kispapok testi-lelki növekedését szolgálta, szolgálja, mert a rakamazi káplán atya volt papnövendék társait azóta is segíti, támogatja. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye papnövendékei a közelmúltban köszönetük jeléül meglátogatták jótevőjüket, Sziklai Dávid atyát szolgálati helyén, a rakamazi plébánián. Az alábbiakban Szabó Gábor írását olvashatjuk.

De vajon, ha valamit szeretetből kapsz, nemde szeretettel adod vissza? Mi is így cselekedtünk. Egyházmegyés közösségünk a nagylelkű felajánlást megköszönve látogatást tett Sziklai Dávidnál, a lelkes káplán atyánál. Egy nagyon szép napot tölthettünk el a rakamazi egyházközségben, ahol Takács János plébános is örömmel és finom ebéddel fogadott bennünket. Közösen jártuk be a filiáikat (Tímár, Szabolcs, Tiszaeszlár-Bashalom, Tiszanagyfalu), megtekintve azok különlegességeit, látnivalóit. A szeretettel teli együttlétbe bekapcsolódtak a hívek és a plébánia hűséges ministránsai is a közös szentmisén, illetve utána a kötetlen találkozás során.

Dávid atyával a szemináriumban együtt töltött évek alatt is jó kapcsolatban voltunk, így e találkozásnak, látogatásnak örömmel tettünk eleget. Ez egy egyszerű látogatás volt, aminek az alapját, a jó kapcsolatot még Dávid atya indította el a szemináriumban. Örömünkre szolgál, hogy viszonozhatjuk a nagylelkű szeretetét, és biztos vagyok abban is, hogy nem ez volt az utolsó találkozásunk.

Ezzel a beszámolóval a megbecsülésre szeretném felhívni a figyelmet. Mindannyian találkozhatunk olyan személyekkel, akik valamilyen formában gondoskodást, törődést, szeretetet nyújtanak számunkra. A kérdés az, hogy észrevesszük-e őket, és ha igen, akkor tudunk-e hálás szívvel köszönetet mondani a felajánlott szeretetért, mert „Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretetet fektetünk az adásba” . (Kalkuttai Szent Teréz)

Kedves Dávid atya!
Ezúton is hálásan köszönjük az adományaidat és mindenekelőtt nagylelkű szeretetedet!

Szabó Gábor papnövendék
Fotó: Nyeste Tamás papnövendék

 • Galéria:
  • 20200215_094353-1
  • 20200215_094750-1
  • _MG_9162-1
  • _MG_9173-1
  • _MG_9201-1
  • _MG_9214-1
  • _MG_9218-1
  • _MG_9220-1
  • _MG_9224-1
  • _MG_9237-1
  • _MG_9258-1
  • _MG_9262-1

Free Joomla templates by L.THEME