2020. február 25., kedd 15:06

NAGYBÖJTI VEZÉRFONAL minden napra a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye facebook oldalán is

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szerkesztésében megjelent a Nagyböjti vezérfonal című kis füzet, amelynek – a nagyböjt minden napjára szóló – üzenetei segítenek felkészülni Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére.
A napi üzenetek az egyetemi lelkészség https://www.facebook.com/delelkes/ és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye facebook oldalán: https://www.facebook.com/dnyem/?ref=profile_intro_card nyomon követhető.

„Nem a lelkiismeretünk a kapu Istenhez, hanem a lelkünk és a jelenlétünk. Ennek a felismerésében és a lelkünkkel való tudatos foglalkozásban szeretnénk segíteni minden kedves Olvasót a nagyböjti időszakban, amelyben Isten arra hív bennünket, hogy figyeljünk önmagunkra, keresztjeinkre és lehetőségeinkre, amelyek által Ő be akar lépni az életünkbe. A böjti időszak segít megkülönböztetni igényeinket, vágyainkat, felfedezni valódi feladatainkat, rátekinteni a sikerekre és a nehézségekre, kilépni a komfort- és kudarcmentes zónánkból, hogy tovább fejlődjünk és tapasztaljuk az élet ízét” – olvashatjuk a Debreceni Római Katolikus Egyetemi lelkészség szerkesztésében megjelent Nagyböjti vezérfonal című kisfüzet bevezető gondolataiban. Mi, szerkesztők a napi üzenetekkel arra vállalkozunk, hogy nagyböjt minden napján gondolatokkal segítsük a fiatalokat és minden korosztályt abban, hogy minél elmélyültebben készüljenek Jézus Krisztus föltámadásának ünnepére.

„Mennyi olyan ajándék van az életünkben, amelyeket teljesen természetesnek veszünk? Nyilvánvaló, hogy élünk. Nyilvánvaló, hogy itt élünk. Kézenfekvő az is, hogy ilyen körülményekkel rendelkezünk. Ezért arra is hívunk mindenkit, hogy nyissuk ki a szemünket, csodálkozzunk rá életünk ajándékaira, és a jó cselekedeteken keresztül mozduljunk ki a kényelemből, figyeljünk az önismeretre és az Isten-kapcsolat mélyebb megélésére.”

A kiadványban nagyböjt 40 napjára hozott útravalók, cselekedetek, és szentírási részek a hétköznapok vezérfonalául szolgálhatnak. Életvezetésben a Szentatya a Christus vivit, azaz Krisztus él című apostoli buzdításából vett fiatalokhoz intézett gondolatok segítenek, illetve a szerzők által megfogalmazott olyan napi cselekedetekre, feladatokra is bátorítanak, amelyekkel a mindennapokban megélhető a krisztusi magatartás.
A nagyböjti vasárnapokon Törő András atya, az egyetemi lelkészség vezetője, egyházmegyénk ifjúságért felelős referensének útravalóit olvashatjuk, aki arra sarkall bennünket, hogy a hétköznapokban újra és újra megéljük Krisztus élő valóságát, illetve felfedezzük Isten jelenlétét és kegyelmét abban a dinamikusan fejlődő „itt és most”-ban, amelyben élünk.

Áldott nagyböjti készületet kívánunk minden kedves Olvasónak a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség munkatársai nevében!

Szilágyi Eszter/ Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Christus vivit
    • Christus vivit1