Nyomtatás
2020. március 13., péntek 17:02

Vasárnaponként szentmisét közvetítenek a debreceni Megtestesülés-templomból facebookon keresztül

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség fiataljainak Törő András püspöki titkár, egyetemi lelkész mutat be szentmisét vasárnaponként 19.30-tól. A rendkívüli helyzetre való tekintettel március 15-től ezen esti szentmiséket élőben fogják közvetíteni az egyetemi lelkészség facebook oldalán keresztül: https://www.facebook.com/delelkes/?ref=br_rs

Továbbá folyamatosan érkeznek a hírek, hogy a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nagyobb településeinek templomaiban a vasárnapi megszokott miserendhez képest egyre több új alkalmat jelölnek ki szentmise bemutatására: Debrecenben a Szent Anna-székesegyházban vasárnap 16.30-tól, a Szent László-templomban délelőtt 8.30-tól, Debrecen-Józsán a Szent György-templomban szombat esténként 18 órától, Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társzékesegyházban 19.30-tól mutatnak be szentmiséket vasárnaponként az eddigieken túl.

Ismeretes, hogy a magyar kormány veszélyhelyzetet hirdetett március 11-től visszavonásig az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt. Ebben többek között megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását. Ezen korlátozások a templomi liturgikus eseményekre (pl. szentmise) nem vonatkoznak. A lelkipásztorok elővigyázatosságból a magas létszám miatt igyekeznek több szentmise alkalmat beiktatni.

Öröm-hír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • debrecenmegtest01