Nyomtatás
2020. április 14., kedd 16:14

Mi lesz a világgal? Csak Isten mentheti meg? – Négy püspököt kérdezhetünk online a „Szólj be a papnak” interaktív eseményen

Április 25-én, 18 órakor az interaktív esemény formájában tehetjük fel kérdéseinket a világjárványról egyházi vezetőknek a ’Szólj be a papnak’ kezdeményezés Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/szoljbeapapnak/ .

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Fekete Károly tiszántúli református püspök és Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök eredetileg élőben találkoztak volna, de a járvány miatt ez online esemény: https://www.facebook.com/events/743021566231830/ formájában történik meg.

Csak Isten mentheti meg a Földet?

A környezet pusztulása, a világjárvány és a háborús feszültségek által tépázott világunkban felvetődnek a kérdések, hogy merre tart az emberi történelem, visszafordíthatóak-e az aggasztó folyamatok, Isten figyelmeztetésének kell-e értelmeznünk ezeket.

Az esemény sajátossága, hogy előzetesen beküldött, vagy az esemény során a nézők által feltett kérdéseket válaszolják meg az egyházi vezetők. Kérdéseket itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6eBfXXqgIgdvJsjaz1bjfh_J9XGV4CJbzB5i3hcbp7zDOvA/viewform lehet feltenni.

A beszélgetés során vélhetően szó esik majd arról, hogy hogyan kell változtatnunk az egyéni és közösségi felelősségvállalásunkon, hogyan lehet erősíteni az egyházi aktivitást a teremtésvédelem területén, valamint arról, hogy be tudják-e tölteni a keresztények a társadalom „lelkiismeretének” szerepét ezeken a területeken.

Forrás: https://szoljbeapapnak.blog.hu

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • covid-jesus