Nyomtatás
2020. április 18., szombat 16:13

Ebben az órában nem tagadok meg semmit a lelkektől, akik szenvedéseimre hivatkozva kérnek tőlem valamit – Holnap az Isteni Irgalmasság vasárnapját tartjuk

 

Április 19-én ünnepeljük idén az Isteni Irgalmasság vasárnapját. Szent Fausztina magán-kinyilatkoztatásaiban, látomásaiban párbeszédet folytatott Jézussal, melyben – a nővér naplója alapján – Jézus kérte, hogy húsvét utáni első vasárnapja legyen az isteni irgalmasság napja. II. János Pál pápa 2000. április 30-án kihirdette az isteni irgalmasság ünnepét az egész világra. Ugyanezen a napon szentté avatták a nővért.

Az Isteni Irgalmasság rózsafüzére imádságot Jézus diktálta le Szent Fausztina nővérnek ezeket mondva: „Bárki, aki legalább egyszer elimádkozza ezt, halála óráján tapasztalni fogja nagy irgalmamat. Ez az ima a vihart is lecsendesítheti. Fontos ezt az imát haldoklók mellett imádkozni! Megbékélést hoz a halál perceiben!”

Az Irgalmasság órája 15:00 óra. Jézus ezt mondta:„Délután három órakor könyörögj irgalmamért, főleg a bűnösök részére. Mélyülj el, ha csak rövid időre is, szenvedéseimben, főleg elhagyatottságomban, halálom óráján. Ez a nagy irgalom órája a világ számára. Megengedem, hogy behatolj halálos szomorúságomba. Ebben az órában nem tagadok meg semmit a lelkektől, akik szenvedéseimre hivatkozva kérnek tőlem valamit.”

 

Az 5 tized Isteni Irgalmasság rózsafüzére imádságot naponta – lehetőleg 15.00 órakor – imádkozzuk, a következőképpen:

Keresztvetés

Bevezetés: 1 Miatyánk, 1 Üdvözlégy, 1 Hiszekegy

Nagy (önálló) szemre: Örök Atya! Felajánlom Neked szeretett Fiadnak, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak Testét és Vérét, Lelkét és Istenségét – engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.

Kis szemekre (10): Jézus fájdalmas szenvedéséért – irgalmazz nekünk és az egész világnak!

Záró ima (3×): Szent Isten, Szent erős Isten, Szent halhatatlan Isten – irgalmazz nekünk és az egész világnak! (3X): Jézusom bízom benned! Ámen.

 

Az Isteni Irgalmasság Rózsafüzére - Rosarium Divinae Misericordiae - énekelve: https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=M5jbrD4aweA&feature=emb_logo

Dallam: Kovács Szilárd, a pécsi székesegyház kántor, karnagya, korábban a debreceni Megtestesülés-templom kántor, karnagya

 

Öröm-hír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • 20200418_160841