Nyomtatás
2020. május 07., csütörtök 10:10

Egész napos szentségimádást tartanak a debreceni Szent Anna-székesegyházban, május 7-én, a hónap első csütörtöki napján

Az elsőcsütörtököt az Egyház az Oltáriszentség tiszteletének szenteli. Ezt a napot általában szentórával, egész napos szentségimádással ünnepeljük. A Debreceni Szent Anna-székesegyházban, május 7-én, csütörtökön 7:45-17:30 óráig egész napos (egyéni) szentségimádásra lesz lehetőség.
Ezen a napon imádkoznak a kihelyezett Oltáriszentség előtt a Palánki Ferenc megyéspüspök által 2019. Advent I. vasárnapján – a papi hivatásokért – alapított Szent László Imaszövetség tagjai is.

A jövő egyházáért mindannyian felelősek vagyunk a jelenben. Ezért most kell imádkoznunk azokért, akik igent mondanak Krisztus hívására, és vállalják, hogy Krisztus mellett átalakuljon szívük, gondolkodásmódjuk, mint az apostoloké és a tanítványoké. Ezért engedelmeskedve Krisztus akaratának, kérjük az aratás Urát, hogy támasszon papi és szerzetesi hivatásokat az egyházmegyénkben élő családokból” (Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök)

A tagok minden nap elimádkoznak egy tized rózsafűzért, valamint elsőcsütörtökönként szentségimádáson vesznek részt, melyet egyházmegyénk papjaiért és új papi hivatások születésért ajánlanak fel. Természetesen a jelen helyzetben otthon is elvégezhetjük felajánló imáinkat.
A Szent László Imaszövetségről részletesebben olvashatunk és a csatlakozáshoz szükséges jelentkezési lapot is megtaláljuk a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye honlapján:
http://www.dnyem.hu/index.php/item/2614-szent-laszlo-imaszovetseg

Ez a nap felkészít bennünket az első péntekre is, amely során folytatódik a Jézus Szíve Nagykilenced felajánlása, amelyet az egyházmegyénkben szintén Palánki Ferenc megyéspüspök hirdette meg január 1-jén, a Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén bemutatott szentmisén, hogy lélekben még jobban ráhangolódjunk a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A kongresszust a járvány miatt elhalasztották, 2021 szeptemberében fogják megrendezni, de ettől függetlenül azok a hívek, akik elkezdték az elsőpéntei Jézus Szíve Nagykilencedet, továbbra is imádkozzanak a NEK sikeréért: http://www.dnyem.hu/index.php/item/2728-a-jezus-szive-nagykilenced-gyakorlata-nem-mas-mint-egy-felajanlas-szerzodes

 

Kovács Ágnes/Öröm-hír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • 7M7A9498
    • 7M7A9501
    • 7M7A9504