2020. június 10., szerda 11:50

Ismét világméretű szentségimádásra hívják a híveket Úrnap ünnepének előestéjén, június 13-án, szombaton

„Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz „minden nap, a világ végezetéig”. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.
Június 13-án, Úrnapja szombatján ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. A jelenlegi járványügyi helyzetben, ott, ahol nincs lehetőség összegyűlni templomainkban, otthonainkból is bekapcsolódhatunk személyes imáinkkal. Vegyünk részt ezen a közös imádságon minél többen, imádkozzunk egymásért, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel, családjainkkal együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!”

(Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek)

Jézus mondta: „Aki megvall engem az emberek előtt, azt én is megvallom mennyei Atyám előtt” (Mt 10,32).
Jövő évben, 2021. szeptemberében 5-12-ig rendezik Budapesten, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelynek egyik fő célja épp a tanúságtétel Isten szeretetéről.
Ez akkor lesz igazán erőteljes, ha majd sokan részt vesznek a katolikus világeseményen.

Addig is a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért egy órát június 13-án, Úrnapja szombatján.

Idén azzal a különbséggel zaljik az esemény, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel most otthonról is be lehet kapcsolódni az imádságba, és helyszínként lehet regisztrálni magánházakat irányítószám és település megadásával https://corpusdomini.iec2020.hu/#/esemenyek .

Bátorítunk minden közösséget, és egyénileg csatlakozni kívánó testvérünket, hogy regisztráljanak a fentebb megadott oldalon, és jelenlétükkel kapcsolódjanak be Úrnapja szombatján a közös imádságba.

Amennyiben bárkinek szüksége van segítségre a regisztrációval vagy szervezéssel kapcsolatban, forduljon bizalommal Szilágyi Eszterhez, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye NEK kapcsolattartójához: a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a központi elérhetőségen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • 1. kép