2020. június 12., péntek 09:22

Palánki Ferenc megyéspüspök Nyíregyházán mutat be szentmisét Úrnapja ünnepén, június 14-én, vasárnap

Az Úrnapja Krisztus szent Testének és Vérének ünnepe. Szentháromság ünnepe utáni csütörtökön, Magyarországon a következő vasárnapon tartott főünnep.

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök Úrnapja ünnepén, június 14-én, vasárnap 10.30-tól a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társzékesegyházban mutat be ünnepi szentmisét. A szentmise utáni körmenet idén a koronavírus járvány miatt elmarad, vannak egyházközségek, ahol azt a templomkertben megtartják.

A debreceni Szent Anna-székesegyházban - a körmenetet helyettesítve - minden szentmise szentségimádással és szentségi áldással zárul. Vasárnapi szentmisék: 7:00, 8:30, 10:00, 11:30, 18:00

A nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban az Úrnapját megelőző szombaton reggel 7 órától egész napos, 17 órától pedig vezetett szentségimádást tartanak. A vasárnapi ünnepi szentmiséket itt is szentségimádással és szentségi áldással zárják. Vasárnapi szentmisék: 06.30, 07.30, 09.00, 10.30, 18.00

A főpásztor a kijárási korlátozások és a nyilvános szentmisék szünetetetésének kezdetétől minden vasárnap 11.30-tól mutatott be szentmisét a debreceni Szent Anna-székesegyházban, amelyet a Debrecen Televízió élőben közvetített. A szentmisékbe az interneten is bekapcsolódhattunk.
A közvetítések június végéig folytatódnak, de a szentmiséket immár Krakomperger Zoltán, a székesegyház  plébános mutatja be. Palánki Ferenc megyéspüspök megkezdi egyházmegyei látogatását, püspöki szolgálatának vidéki teendőit.

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • img1.php