Nyomtatás
2020. július 09., csütörtök 09:35

Egyházmegyei ministránstáborba várják a fiatalokat a kispapok, és a szervező atyák

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ministránsai részére ebben az évben is szerveznek nyári tábort 2020. augusztus 3-augusztus 7-ig (hétfő 9 órától – péntek ebédig) Debrecenben, a Szent József Kollégiumban.

Az előző évekhez hasonlóan az egy hetes találkozás biztosítja a kikapcsolódást, szórakozást, egymás megismerését. Erre lehetőség lesz a felújított debreceni nagyerdei strandkomplexumban, a hortobágyi kalandok (csónakázás, szekerezés, stb...) során, kiránduláson, amelynek úti célja Eger és a városban található szeminárium. Továbbá a számos meglepetés mellett helye lesz a szabadidős játékoknak, a fiúk kipróbálhatják a műfüves pályát, találkoznak a focirajongó Palánki Ferenc püspök atyával is, felfedezhetik az erdei tanösvény rejtelmeit és végül, de nem utolsó sorban szentmisén vesznek részt, ahol együtt ministrálhatnak új barátaikkal.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy lehetőleg csak önmagukat, jókedvüket, nyitottságukat hozzák magukkal, viszont nem lesz szükség laptopra, tabletre, mp3 lejátszóra és semmilyen olyan eszközre, amely elvonja a figyelmet a közösségről.

Az egyházmegye e gazdag programokkal teli héttel szeretnémegköszönni a ministránsoknak az egész éves oltár körül szolgálatát.

A tábort Kálmán József ministráns referens atya és Papp Tamás káplán atya, valamint az egyházmegyénk kispapjai szervezik.

További részletek:

A tábor összköltsége: 15.000 Ft. Ebből egyházmegyei támogatás: 5.000 Ft, plébániai támogatás: 5.000 Ft, a résztvevők díja: 5.000 Ft/fő. Az összeg minden program költségét tartalmazza. (A strandra, kiránduláshoz lehet költőpénzt hozni)

A szervezők biztosítják: a SZÁLLÁST, NAPI 3x-i ÉTKEZÉST, BELÉPŐJEGYEKET MINDEN PROGRAMRA és az elmaradhatatlan édességet gyümölcsöt, fagylaltot minden napra.

Jelentkezni a plébániákon lehet.

Kellemes kikapcsolódást, gazdag lelki feltöltődést, új barátokat, régi kapcsolatok megerősödését kívánjuk a táborozóknak!

 

Fotó: archív felvétel
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • 3