2020. július 16., csütörtök 09:20

Élvezd a mennyei Atya társaságát, mint a gyermekek!

„Odamentek Jézushoz a tanítványok és megkérdezték tőle: „Ki a legnagyobb a mennyek országában?” Odahívott egy gyereket, közéjük állította, s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a gyerek, az a legnagyobb a mennyek országában” (Mt 18 1-4).

Ha nagy dolgokat akarsz véghezvinni Istenért gyermeki lelkülettel kell közeledned hozzá. Sokat tanulhatunk abból, ha megfigyeljük a kisgyermekeket. Bárhol is vannak, megtalálják a módját, hogy élvezzék azt, amit éppen tesznek. Gyorsan megbocsájtják a bántást és a sértést. Egyik pillanatban még veszekednek valamin, a következő pillanatban boldogan játszanak együtt. A bizalom is könnyen megy nekik. A gyermekek nem aggódnak a hiteltörlesztés miatt, az ennivaló, vagy megélhetés miatt, mert feltétlenül bíznak szüleik gondoskodásában.

Mit tanít ezzel nekünk Jézus?

1. Legyen egyszerű gyermeki hitünk!
2. Imádkozzunk egyszerűen
3. Gyorsan bánjuk meg bűneinket
4. Forduljunk rendszeresen Istenhez segítségért
5. Higgyünk abban, hogy mennyei Atyánk Jóságos és „nem vonja meg az Úr javait azoktól, akik feddhetetlenül élnek” (Zsolt 84,12).
6. Továbbá, amikor a gyermekek bocsánatot kérnek és mi megbocsájtunk nekik, többé nincs bűntudatuk és nem vádolják magukat.

Ha ilyen gyermekien egyszerű a kapcsolatod Istennel, akkor tudsz növekedni lelkileg is, egyre jobban fogod szeretni Őt és élvezni a társaságát. Ez legyen hát a célod!

 

Forrás: www.maiige.hu
Fotó: Kovács Ágnes (2012 – Szent Imre katolikus Óvoda)

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • IMG_5879-1