2020. augusztus 05., szerda 17:33

Kedvezményes jegyek a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye közössége számára Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekes és Szamosi Szabolcs orgonaművész koncertjére

A Filharmónia Magyarország által szervezett OrgonaPont koncertsorozat különleges nyáresti élményeket kínál országszerte a tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönség számára 2020 augusztusában.

Augusztus 24-én 20:00-tól a debreceni Szent Anna Székesegyházban Sebestyén Márta összetéveszthetetlen énekhangja Szamosi Szabolcs virtuóz, újszerű orgonajátékával együtt szólal meg.

 

Műsor:

Kyrie, “A fényes Nap” népdal
Passacaglia (improvizáció a “Fényes nap” témára)
Vivaldi-Bach: a-moll concerto BWV 593
“Nyújtsd ki mennyből”
Bartók: Este a székelyeknél
Tolcsvay: Kyrie, Sanctus (részlet a Magyar Miséből)

Sebestyén Márta Kossuth- Liszt Ferenc- és Grammy – díjas énekesnő, a magyar kultúra nagykövete. A klasszikus népzenei éneklés mellett szívesen utazik a világzene, egyházzene területére is, de nem riad vissza a merészebb találkozásoktól sem. Különleges énekhangja, zenei műveltsége és egyedi személyisége évtizedek óta elvarázsolja a közönséget itthon, és a világ minden szegletében.

Azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, aki változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát, koncertjein életre keltve Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt. Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta.
Szinte nincs olyan ország, ahol Sebestyén Márta ne képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival. Énekelt a japán császár előtt, de a spanyol király és az angol uralkodó is megismerhette általa a magyar nép dalait. Igazi kulturális nagykövete hazájának.

Minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet: „Az év énekesnője” (1984), „Liszt Ferenc-díj” (1991), „Kossuth-díj” (1999), „Prima Primissima-díj” (2003), „Magyar Köztársaság Érdemrend Középkereszt” (2005). Olaszországban a Diploma alla Carriera és a Chinciano Fellini-díjjal tüntették ki. Énekelt a több Oscar-díjjal kitüntetett „Angol Beteg” c. filmben és a Deep Forest Grammy-díjas világzene albumán is.
http://filharmonia.hu/sebestyen-marta/

Szamosi Szabolcs orgonaművész életét minden szempontból kitölti a zene. A zenei hagyományokat mindig szem előtt tartó művész, számtalan komolyzenei program, esemény - köztük az OrgonPont koncertsorozat – ötletgazdája, szervezője, és a Filharmónia Magyarország ügyvezetője.
Hatalmas energiákat mozgat meg hangszeres játékával. Újszerű zenei különlegességeket nyújt hallgatósága számára – játékába improvizációkat beleszőve vagy az orgonát szokatlan hangszeres társításokban megszólaltatva. Merészen használja az orgona színeit, lendületes, magabiztos hangszerkezelés, az érzelmek sokszínűsége jellemzi.
http://filharmonia.hu/szamosi-szabolcs/

A koncert korábbi állomásáról az alábbi hivatkozáson láthatnak összefoglalót:
https://www.youtube.com/watch?v=IIbjhAeQ8UY

Jegyár: 2.900 Ft

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye közössége most rendkívüli, 30%-os kedvezménnyel, 2.030 Ft-ért vásárolhat jegyeket a koncertre.

A kedvezmény igénybevétele előzetes regisztrációval lehetséges. A regisztrációhoz kérjük küldje el nevét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, megemlítve, honnan értesült a kedvezményről. A kedvezményes jegyek átvétele a Kölcsey Központ jegypénztárában elővételben, vagy a koncert előtt a helyszínen lehetséges. Átvételkor kérjük hivatkozzanak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye kedvezményére, és mondják a regisztrált nevet!

Korponai Tibor

Filharmónia Magyarország Koncertszervező Nonprofit Kft.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 2020_08_24_Filharmonia_Orgonapont_Debrecen_A3_LR-1
    • 2020_08_24_Filharmonia_Orgonapont_Debrecen_LA4_LR-1
    • Szamosi Szabolcs