2020. augusztus 30., vasárnap 08:00

„Folytonos hálaadással tartozunk az Istennek értetek, testvérek…” (2Tesz 2,13) – Nyárvégi kiránduláson vettek részt egyházmegyénk kispapjai

A nyári szünet lezárásaként, augusztus 24-26 között, idén is sor került a már hagyományosnak számító Debrecen-Nyíregyházi egyházmegyés kispapi kirándulásra, melyet a hajdúszoboszlói zarándokházban töltöttünk el. A kirándulás célja, hogy az új tanév kezdete előtt, mind fizikailag, mind mentálisan feltöltődjünk, és így kezdjük meg két hét múlva az új tanévet.
A közös élmények nem lettek volna teljesek Palánki Ferenc püspök atya, Felföldi László helynök atya, Törő András titkár atya és Kálmán József ifjúsági referens atya nélkül.

A főpásztor szentmiséjének homíliájában a tesszaloniki hívekhez írt második levélből idézett: „Folytonos hálaadással tartozunk az Istennek értetek, testvérek, akiket szeret az Úr, mert az Isten kezdettől kiválasztott benneteket…” Kiemelte, hogy Isten gondviselése és szeretete által vannak kiválasztva mindazok, akik a papi hivatásban élnek, vagy még arra készülnek.

László atya előadásában rávilágított arra, hogy a csend és a kiüresítés az a módszer, amely út a Mennyi Atyához és a vele való közösséghez. A csend nem egy elhatározás, hanem – egy remek hasonlattal élve – olyan helyzet, amikor a kirakatot nézzük, de nem megyünk be a boltba. Vagyis engedjük a gondolatainkat áramolni, de nem visszük tovább őket.

Az együtt töltött idő során Vojtkó Ferenc újságíró, rendező előadását hallgathattuk, aki többek között szót ejtett az Egyház és a média közötti kapcsolatról és annak pozitív értékekkel bíró használatáról.

Az előadások mellett a felfrissülés is helyett kapott. Ellátogattunk az hajdúszoboszlói Hungarospa Termál Hotelbe, ahol egy izgalmas délutánt tölthettünk el.

 

Nyeste Tamás papnövendék

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1