2020. augusztus 31., hétfő 06:43

Közös úton a debreceni Szent József Gimnáziumban

Több mint kétéves projektben vehetett részt a Szent Anna Főplébánia, a Forrás Lelki Segítők Egyesülete és a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium. Az EFOP-1.3.7-17-2017-00230.

„Hátránykompenzáció és közösségfejlesztés a társadalmi kohézió erősítése céljából” c. pályázat lehetővé tette, hogy tartalmas programok, változatos képzések valósuljanak meg.

Szinte minden korosztály érintett volt: a legkisebbeket szüleikkel családi napokon, ádventi programokon várták a szervezők, a fiatalság pályaorientációs, szociális kompetenciákat fejlesztő és kommunikációs képzéseken, kézműves foglalkozásokon vett részt, de a szépkorúakat is megszólították az idősakadémia, vagy éppen az „Otthon biztonságban” képzés előadói. Jeles vendégeink is voltak: Kriskó Miklós és Zacher Gábor a függőségek veszélyeiről tartott előadást, de Böjte Csaba különleges előadását is bemutatták munkatársai, amelyben a tiszta szerelem és a testi szenvedély küzdelmét mutatták be Petőfi Sándor életében, természetesen úgy, hogy a mai fiatalok is útmutatást kapjanak a „szerelemösvényen”.

Sikeres volt a Pálya-társak program is, amely során hasonló sorsú, foglalkozású roma és nem roma vallott a sorsáról, tapasztalatairól, útkeresésről, hitéről. A projekt során egy új segítő lehetőséggel is megismerkedhettek a résztvevők: Berényiné Dr. Felszeghy Márta mediátorként várta a hozzáfordulókat. A programok életválságokkal való megküzdés segítői, olyan kapaszkodók, amelyek minden korosztály számára kínáltak lehetőségeket. A két év alatt több mint 50 projekttevékenység közel 2000 fő részvételével zajlott le, s megalakult a Szent Anna Esélyteremtő Kör is, amely hosszú távú célként tűzte ki mind a fiatalok, mind az idős generációk tagjainak sokrétű támogatását.

 

Kovács Dániel

Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium.

  • Galéria:
    • A mi kis kertünk
    • alkotás közben
    • nemzedékek között