Nyomtatás
2020. szeptember 24., csütörtök 09:46

Közeledik a 72 óra kompromisszum nélkül

2020. október 8-11. között 13. alkalommal rendezik meg a 72 óra kompromisszum nélkül országos önkéntes ifjúsági akciót, melynek egyik fő szervezője a Magyar Katolikus Egyház.

A 72 óra kompromisszum nélkül keretén belül országszerte és határon túl fiatalok csoportjai három napon keresztül - akár pár óra erejéig - teljesítenek közhasznú feladatokat, mint pl. online korrepetálás, szociális segítségnyújtás, intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás. A szervezők természetesen szem előtt tartják a járványügyi előírásokat, és ennek megfelelően javasolják a feladatok kiválasztását és megvalósítását.

A kezdeményezők fontosnak tartják, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítsanak, láthatóvá téve az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelve annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutassanak, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

A 72 órában végzett önkéntes tevékenység Közösségi Szolgálatként is elszámolható. Ennek módjáról és további információkról az önkéntes akció honlapján olvashatnak: www.72ora.hu

Jelentkezési határidő: 2020. október 7., szerda

A tavalyi akció kisfilmje itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=hiur9XXGsJM

 

Forrás www.72ora.hu
Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • 72 ora kep01
    • 72_ora_2020_plakat_A4-1