2020. október 01., csütörtök 11:22

Egyházmegyénk fiataljai is bekapcsolódnak a 72 óra kompromisszum nélkül programba

2020. október 8. és 11. között egyházmegyénk is bekapcsolódik a „72 óra kompromisszum nélkül” ökumenikus kezdeményezésbe, amely az Ifjúsági Iroda pasztorális tervének egyik fő programpontja.

A tavalyi évben a „72 óra kompromisszum nélkül” keretében szerveztük meg a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházhoz kapcsolódó közösségi munkákat (templom takarítása, plébánia kertjének rendezése, plébániai helyiségek karbantartása, erdő- és tereprendezés), amelyet lelki programokkal kapcsoltunk össze, hogy a fiatalok egyaránt növekedjenek hitéletükben és közösséghez tartozásukban.

Az idei évben a járványügyi helyzet alaposabb átgondolást igényelt, melynek eredményeként különleges módon szeretnénk megszólítani a fiataljainkat. Kihívást hirdetünk számukra, amelyben arra bátorítjuk őket, hogy ebben a 72 órában válasszanak saját környezetükben, családjukban, közösségükben olyan feladatot, amelynek célja az önkéntes, feltétel nélküli segítség. Arra kérünk mindenkit, hogy miközben végzi a kitűzött feladatot – amely lehet akár egy otthoni takarítás, őszi kerti munka, egy ebéd elkészítése családtagjaink számára, egy bevásárlás idős rokon számára, vagy akár közösségi szolgálat a templomban stb. – küldjön egy képet e-mailben az Ifjúsági Iroda számára. Ezeket a jó cselekedetről készült képeket az Ifjúsági Iroda Facebook oldalán folyamatosan közölni fogjuk. Így fog a 72 óra tartalommal, kompromisszum nélküli segítséggel megtelni. A nyilvános közösségi oldalon mindenki követni tudja ezeket a mozzanatokat, amely által egyházmegyénk tanúságot tesz a feltétel nélküli segítség fontosságáról, az összefogás öröméről, még úgy is, hogy mindenki a saját környezetében teszi ezt.

A képeket a következő címre várják: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A kezdeményezésről folyamatosan hírt adunk az Ifjúsági Iroda Facebook oldalán: https://www.facebook.com/ifjusagi.iroda

 

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Ifjúsági Iroda

  • Galéria:
    • 72_ora_2020_plakat_A4-1