2020. október 06., kedd 08:47

Két egyházmegye kórházlelkészségi munkatársai cserélték ki szakmai tapasztalataikat Debrecenben

A Szeged-Csanádi Egyházmegyében működő Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat munkatársait fogadták egyházmegyénk kórházlelkészi szolgálatának képviselői október 1-én Debrecenben, hogy megosszák velük szakmai tapasztalataikat. Az egyházmegyénket Berényiné dr. Felszeghy Márta, a szolgálat koordinátora és három kollegája képviselte a találkozón.

Bár munkaterületünk szerint mindannyian ugyanazt a feladatot látjuk el, de az egyházmegyénkben található intézmények különbözősége más-más feladat elé állít bennünket. A találkozón számos kérdést megvitattunk, többek között a beteglátogatók, lelkigondozók képzési lehetőségeit, a minőségi szakmai munka jelentőségét, az egyházi jelenlét fontosságát, a papok szolgálatát az intézményekben, a kórházlelkészek részvételét a szentségek kiszolgáltatásában, a fennálló pandémia miatt a kórházakban kezelt betegek és a beteglátogatók közötti találkozások fontosságát és számos gyakorlati tapasztalatot is megosztottunk a vendégeinkkel.

A jó hangulatú találkozó végén segítő együttműködésben bízva köszöntünk el egymástól, majd a közös imádság után meghívást kaptunk Szegedre, Máramarosi Mária szegedi koordinátortól.

 

Geréné Sárga Monika

munkatárs

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Kórházlelkészi Szolgálat

  • Galéria:
    • kép