Nyomtatás
2020. november 19., csütörtök 13:19

Palánki Ferenc megyéspüspök atyával öt éves főpásztori szolgálatáról beszélget Vojtkó Ferenc a Debrecen Televízió műsorában

Palánki Ferenc megyéspüspök atya öt éve szolgálja a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye életét. Ferenc pápa 2015. szeptember 21-én nevezte ki a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökévé, a beiktatási szentmisét pedig 2015. november 14-én mutatták be a debreceni Szent Anna-székesegyházban.

A főpásztorral ötéves főpásztori szolgálatáról Vojtkó Ferenc, a Debrecen Televízió szerkesztő, műsorvezetője beszélget az Esti Közelkép 2020-11-18-ai adásában.

Palánki Ferenc megyéspüspök a beszélgetés elején említést tett arról a nagy eseményről, amelynek kihirdetése éppen november 18-án történt: Ferenc pápa a Pécsi Egyházmegye megyéspüspökévé nevezte ki Felföldi Lászlót, az egyházmegyénk általános helynökét.

Veszteség, nyereség és büszkeség – fogalmazott a főpásztor Felföldi László kinevezéséről.

Veszteség az egyházmegyénknek, nyereség a magyar Egyháznak és a Pécsi Egyházmegyének, valamint büszkeséget jelent számunkra, hiszen a mi egyházmegyénkből, Geszterédről indult el László püspök élete, és Ferenc pápa éppen őt választotta a nagy múltú egyházmegye élére.

Az öt éve egyházmegyénkben szolgáló Ferenc püspök az elmúlt évekre tekintett vissza a beszélgetés során. Kiemelte, öt év az ember életében nem kevés idő, nagy hálával gondol vissza ezen időszak számtalan eseményére, a különleges találkozásokra, imaalkalmakra.

A főpásztor a beiktatási szentmisén elhangzott beszédében, három helyre tette a hangsúlyt: a munkatársaival és a papokkal való személy kapcsolat kialakítására, a családközpontú lelkipásztorkodásra, valamint a Debrecenben is jelen lévő ökumené erősítésére.

A beszélgetés 10:48 percnél kezdődik:

https://dehir.hu/dtv/esti-kozelkep-2020-11-18/

Kovács Ágnes

sajtóreferens

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíergyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Screenshot_2020-11-19 Esti Közelkép 2020-11-18(1)