Nyomtatás
2020. november 24., kedd 09:13

Elégedettek az önkéntes diszpécserekkel a mentők – Egyházmegyénk kórházlekészi szolgálatának vezetője is kiveszi a részét az önkéntes munkából

Gondosan, pontosan, megbízhatóan és nagy együttérzéssel végzik a feladatokat a megyei Mentőállomáson azok az önkéntes diszpécserek, akik a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének felhívására jelentkeztek – jelezték vissza a szervezet vezetői.

A segítőkészségen, a lelkes tenniakaráson túl az önkéntes diszpécserek teljesítményével és munkájával is nagyon elégedettek a Megyei Mentőállomáson a szervezet vezetői. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének felhívására jelentkező volontőrök több mint egy hete szolgálnak, és a visszajelzések szerint gondosan, pontosan, megbízhatóan és nagy együttérzéssel végzik a feladatokat.

– A feladatom a vizsgálatra váró betegek értesítése volt, majd a nap második felében szűrővizsgálati időpontot kellett egyeztetni, szintén vizsgálatra várókkal, akik be tudnak menni a mintavételi állomásra – válaszolta Berényiné dr. Felszeghy Márta, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Római Katolikus Kórházlelkészi Szolgálatának koordinátora, aki keddenként 9.00 és 16.00 óra között önkéntes diszpécser az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar Megyei Állomásán. Az önkéntes tevékenység évek óta része az életének, ám ez a mostani, a Mentőállomáson adódó feladat más jellegű, mint a korábbiak – jegyezte meg.

Fontos: megnyugtatni, informálni

– Amikor beléptem, nagy sürgés-forgás ellenére kedvesen fogadtak. Rövid tájékoztatás után már az asztalnál ültem, telefonnal és egy köteg vizsgálatkérőlappal a kezemben. Nosztalgiáztam is, bevallom, hiszen utoljára 30 éve, szigorló orvosként jártam itt, s szinte alig változott a hely – fűzte hozzá. Jó érzés volt a betegekkel beszélgetni, megnyugtatni őket. Úgy tapasztalta, hogy nagyon hálásak a jó szóért, a bizonytalanságban a megnyugtató tanácsért, a kérdéseikre kapott a válaszért. Szinte mindegyik ügyfél megköszönte, hogy megtudta, mire számítson.

Beteglátogató kollégáitól személyesen is értesült arról, milyen nehéz helyzetben van az egészségügyi ellátórendszer, elsősorban ezért tartotta fontosnak, hogy mihamarabb jelentkezzen. Inspirálta az is, hogy nagyobbik lánya múlt héten jelentkezett önkéntesnek, és a mintavételezésben dolgozott egy hétig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Sőt a férje, Berényi András – a Debreceni Egyetem, Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ ügyvivő-szakértője – is jelentkezett az önkéntes diszpécserszolgálatra – részletezte.

Kölcsönös tisztelet

Csodás élmény volt látni, mennyi türelemmel, empátiával és nagy tudással dolgoznak a diszpécser kollegák-kolleganők, fogadják a hívásokat, megnyugtatják a hívókat, szakértelemmel rendezik a problémákat. Tisztelettel adózok minden mentősnek. Az első nap után fáradtan, de jóleső érzéssel köszöntem el, jövő héten folytatjuk – zárta szavait.

 

Forrás: www.berettyohir.hu

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1