2020. december 21., hétfő 09:26

Karácsonyi találkozás a beteglátogatókkal

„ Karácsony éjjelén, vagy a Názáreti egyszerű csendjében, hiszem, hogy a Boldogságos Szűzanya és Szent József megtapasztalta az emberi lét teljességét, békéjét, boldogságát. Nem voltak ott világunk fényűző elektromos, króm, plasztik csodái, de ott voltak ők egymásnak, Isten adta ajándéknak, áldásnak. Nem fogyasztottak, hanem ajándékká váltak.”

Böjte Csaba ezen gondolataival köszöntötte a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata munkatársait Tóth László Atya, akit Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 2020. december 15–i hatállyal nevezett ki a szolgálat munkatársainak lelkipásztori koordinálásával. A kölcsönös bemutatkozás után rövid elmélkedés, majd közös beszélgetés következett.

A találkozás alkalmat adott a beteglátogató munkatársaknak egy meghitt, jó hangulatú együttlétre, ahol apró ajándékokkal egymást is kölcsönösen megajándékozták. Felolvasták püspök atya levelét, melyben a főpásztor megköszönte egész éves áldozatkész munkájukat, melyet a kórházakban, a betegek szolgálatában végeztek, és erőt, kitartást, hitet kívánt a jövő év feladataihoz.

Az év során sok segítséget és lelki támogatást kaptak Jakus Ottó Atyától, aki betegség miatt nem tudott részt venni az ünnepi alkalmon, de levélben megosztotta velük az ünnepről szóló gondolatait. Felföldi László atya, aki eddig felügyelte és kísérte a szolgálat működését, immár a Pécsi Egyházmegye püspökeként teljesít szolgálatot. Mindkettőjük áldozatos és segítőkész munkájáért hálát adtak, és a Jóisten áldását kérték életükre.

 

Geréné Sárga Monika beteglátogató

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • DSC_4624