2021. január 13., szerda 11:43

Ha megvallom, hogy ki vagyok, azzal saját magamat is megerősítem – Debrecen katolikus egyházi vezetőit kérdezik a Duna Televízió, Katolikus Krónika műsorának 2021. január 17-i adásában

„Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt” (Mt 10,32).

2021-ben május 1. és június 28. között 16. alkalommal kerül sor népszámlálásra Magyarországon, amely során az adatszolgáltatás kötelező, a nemzetiségi kötődésre vonatkozó kérdésekre, a vallás és az egészségi állapot kérdéseire viszont a válaszadás 2021-ben is önkéntes lesz.

Ha tudom, hogy ki vagyok, azzal saját magam is megerősítem. Amikor rákérdeznek a hitemre, azzal rákérdeznek arra is, hogy milyen értékrend szerint élek, kit követek, számomra kinek a véleménye, gondolkodása, útmutatása számít. Ha megvallom, hogy az életemben Krisztus tanítása, az Ő törvénye és a legfőbb parancs: a szeretet parancsa szerint élek, akkor egyrészt hitvallást téve megerősítem a saját identitásomat, másrészt tanúságot teszek hitemről mások előtt. Kérem a keresztény testvéreket, hogy a népszámlálás során is vallják meg keresztény identitásukat, hogy megmutassuk Európának, Magyarországon milyen sokan vagyunk — fogalmazott Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a Duna Televízió, Katolikus Krónika munkatársának.

A Duna Televízió, Katolikus Krónika című magazin műsorának január 17-i adásában a két debreceni katolikus egyházi vezetőt, Palánki Ferenc római katolikus püspököt és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek metropolitát kérdezték a közelgő népszámlálásról, a járványhelyzet miatt kialakult távolságtartás — a vallásukat gyakorlók számára vonatkozó — esetleges negatív hatásáról.

A beszélgetés megtekinthető: 2021. január 17-én 08:11 órától a Duna Televízió Katolikus Krónika című műsorában.

A Katolikus krónika olyan magazin műsor, amelyben tartalmas riportfilmeket láthat a néző. Egy-egy érdekes, hiteles ember, egyházi közösségek bemutatása, karitatív kezdeményezések, vagy kulturális örökségünk egyaránt megjelenik a Katolikus krónikában. A liturgikus év menetét nyomon követjük, így nézőink találkozhatnak segítő, aktuális gondolatokkal.

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • 7M7A6848-1