2021. február 25., csütörtök 15:26

Az egyházmegye továbbra is támogatja a hittanárképzésben részt vevő hallgatókat

A hitoktatás még hatékonyabb biztosítása érdekében az egyházmegye hitoktatóinak lehetőségük van hittanárképzésben való részvételre. Az Egri Hittudományi Főiskola és a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola továbbra is várja a leendő hittanárszakos hallgatóit.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye a korábbi gyakorlatnak megfelelően támogatja a tandíjköteles hallgatókat, ennek értelmében minden sikeresen teljesített félév esetében a tandíj fizetését átvállalja. Az egyházmegye területén – az iskoláinkban és a plébániákon – összesen 117 fő hitoktató/ hittanár szolgál, közülük 89 fő rendelkezik szakirányú diplomával, és jelenleg 10 fő végzi főiskolai, vagy egyetemi tanulmányait.

 

Az Egri Hittudományi Főiskola a 2021/22-es tanévben a következő hittanári képzéseket indítja:

  • Hittanár-nevelő mesterszak (MA)

Végzettségi szintje egyetemi (tanári mesterszak); képzési formája levelező (5 félév, a katekéta BA után).

  • Osztatlan hittanári

Végzettségi szintje: általános iskolai hittanár; képzési formája nappali és levelező.

  • Részismereti képzés

Bármilyen tanári, gyógypedagógus, tanító és óvodapedagógus diplomával rendelkezők számára; 50 kredites teológiai felkészítő modul (MA hittanár-nevelő képzéshez).

Nyíregyházán a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola a 2021/22-es tanévben a következő hittanári képzésekre várja a jelentkezőket:

  • Rövid ciklusú hittanár-nevelőtanár szak levelező tagozaton, önköltséges és állami ösztöndíjas formában. Ez a képzés a pedagógus (bármilyen tanári, gyógypedagógus, tanító és óvodapedagógus) vagy katolikus teológus diplomával rendelkezők számára nyújt lehetőséget hittanár-nevelőtanár diploma megszerzésére. A képzési idő a korábbi pedagógiai/teológiai tanulmányok függvényében kerül kiszámításra. Az önköltség összege: 120.000.- Ft/félév. A szak elvégzésével megszerezhető szakképzettség: okleveles katolikus hittanár-nevelőtanár. A végzettség feljogosít a különböző szintű hitoktatásra, valamint nevelőtanári állás betöltésére is.
  • Osztatlan hittanár-nevelőtanár szak 4+1 éves képzésben nappali és levelező tagozaton. Ezen a szakon mesterszakos pedagógus diploma szerezhető, amellyel általános és középiskolában hitoktathat, valamint kollégiumi nevelőtanári vagy napközis állást is betölthet.

 

Bővebb információ a főiskolák honlapján olvasható:

http://www.eghf.hu/

https://szentatanaz.hu/

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 22