2021. március 01., hétfő 14:32

Ökológiai megtérésre hív a debreceni Szent II. János Pál Intézet

Az "ökológiai megtérésre" buzdít a debreceni Szent László Domonkos Plébániához tartozó Szent II. János Pál Intézet Egyesülete. Alumínium italos doboz gyűjtést szerveznek és a visszaváltott italos dobozok árát az Intézet tevékenységére fordítják. A gyűjtés 2021. április 22-ig, a Föld napjáig tart.

Nagyböjt a megtérés ideje, de ahogy Szent II. János Pál pápa mondta: "Ösztönöznünk és támogatnunk kell (...) az "ökológiai megtérést", amely az utóbbi évtizedekben az emberiséget érzékenyebbé tette a katasztrófára, mely felé halad".

Ne dobd ki, inkább add nekünk! – kérik a szervezők azokat, akik odafigyelésükkel bekapcsolódnak a bennünket körülvevő teremtett világ védelmébe, és az „ökológiai megtérés” mellett döntenek.

A dobozok egészben vagy összehajtva, otthonról vagy szomszédtól, erdőből vagy az útszélről összeszedve a plébániára bevihető (Debrecen Füredi út 6.).

A dobozokat be lehet váltani az alumínium italdoboz visszaváltó automatákban, és a blokk bedobható a Szent II. János Pál Intézet postaládájába, vagy a gyűjtés során befolyt összeg adományként átutalható az Intézet számlaszámára.

 

Szent II. János Pál Intézet Egyesület bankszámlaszáma: 10702064-71990042-51100005

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1111
    • JPI_A4_doboz