2021. március 02., kedd 15:51

„Biztos alapra építsünk!” - A Nők Ökumenikus Világimanapjára idén otthonainkban, online kapcsolódhatunk be

A Nők Ökumenikus Világimanapját Debrecenben, a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetsége 2021. március 5-én 29. alkalommal szervezi meg. Az eddigi alkalmakon gyakran vállalták a házigazda szerepét a debreceni római katolikusok is. A járvány miatt idén otthonainkban imádkozhatunk a megadott elérhetőségen.

Az imaóra imádságait ebben az évben a Vanuatui Imanapi Bizottság állította össze.

Vanuatu a Csendes-óceán délnyugati részén, Melanéziában, Új-Kaledóniától északkeletre, a Korall-tenger keleti szélén található.

 

A képen Juliette Pita Vanuatu legismertebb kortárs festőnőjének Pam II ciklon – 2015. március 13 című alkotása látható. Egy édesanyát ábrázol, amint imádkozva borul gyermeke fölé.

A hullámok ugyan átcsapnak testén, de egy pálmafa mégis védelmezően hajlik mindkettőjük fölé. A művésznő kedvenc fája a pálmafa, hiszen ez a növény a mélyrenyúló gyökereivel képes ellenállni bármely erős viharnak.

A képen látható asszony szoknyája az Erro-mango szigetén élők hagyományos öltözékét mintázza. Szemmagasságban apró kereszteket láthatunk, amelyek a Pam II ciklon áldozataira emlékeztetnek.

A művésznő, Juliette és szomszédasszonyai szintén átélték a ciklon pusztítását. Egy tárolóban húzták meg magukat a rémisztő viharban. Egy éjszaka alatt, hirtelen érte el a Pam ciklon Vanuatu szigeteit. Az emberek semmit sem láttak, csupán imádkozni tudtak. Ezt tette Juliette is. Reggel, amikor az asszonyok kimerészkedtek a tárolóból, látták, hogy szinte mindent tönkretett a vihar. Ám ekkor észrevették, hogy a művésznő műhelye mellett álló, hagyományos, pálmalevélből szőtt kunyhójuk épen maradt. A fölötte magasló fák megóvták a vihar közepette. Juliette bizonyos abban, hogy Isten hallotta meg imádságukat és Ő használta fel a természetet, a fákat, hogy megóvják őket azon az éjszakán.

Az világimanap imádságai innen letölthető: http://meot.hu/dokumentumok/2021noi/Fuzet_2021-Vanuatu.pdf?fbclid=IwAR1cG-ru8SOEFdNgS37SoaDcqcQKb6rn8iMq64vO3vwVj4IC-fHxgJXXgfQ

 

Örömhír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Screenshot_2021-03-02 A5 - Fuzet_2021-Vanuatu pdf