2021. március 05., péntek 08:19

Hazánkban is ünnepi szentmisével kezdődik az Amoris laetitia családév

A Szentatya 2020. december 27-én, Szent Család vasárnapján hirdette meg 2021-re a családnak szentelt különleges évet. Ferenc pápa március 19-én, az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás közzétételének ötödik évfordulóján nyitja meg a szentévet.

Ebből az alkalomból március 19-én, 18 órakor ünnepi szentmise lesz a józsefvárosi Szent József-templomban (Budapest VIII. kerület, Horváth Mihály tér 7.). A szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatja be, szentbeszédet mond Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferens püspöke.

A szervezők kérik, hogy a szentmisén részt vevők tartsák be az aktuális járványügyi rendelkezéseket, figyeljenek a védőtávolság megtartására, a maszk viselésére és a megfelelő fertőtlenítésre.

A részvétel nem regisztrációhoz kötött, de a jelentkezés lényegesen megkönnyíti a szervezést és a későbbi tájékoztatást.

A szentmisét a Bonum TV és a Mária Rádió élőben közvetíti.

*

„A Szent Családot utánozva újra fel kell fedeznünk a család nevelői értékét: a szereteten kell alapulnia, amely mindig újjáépíti a kapcsolatokat és a remény távlatait nyitja meg. A családban akkor lehet őszinte közösséget megtapasztalni, amikor a család az ima otthona, amikor az érzelmek komolyak, mélyek és tiszták, amikor a megbocsátás érvényesül a viszályok felett, amikor a mindennapi élet keserűségét megédesíti a kölcsönös gyengédség és az Isten akaratára történő derűs ráhagyatkozás. Ily módon a család megnyílik arra az örömre, amelyet Isten mindazoknak megad, akik tudnak örömmel adni. Ugyanakkor a család lelkierőt talál arra, hogy megnyíljon kifelé, mások felé, a testvérek szolgálatára, az együttműködésre egy mindig új és jobb világ felépítése érdekében; következésképpen képes pozitív indíttatások hordozója lenni; a család az életpéldával evangelizál.”
(Részlet a Szentatya 2020. december 27-én, Szent Család vasárnapján elhangzott beszédéből)

 

Forrás: Magyar Kurír

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • ll