2021. április 01., csütörtök 05:55

Online szentmise-közvetítések, nagyheti és húsvéti püspöki szertartások Debrecenben és Nyíregyházán

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök – összhangban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezéseivel, és figyelembe véve a járvány súlyosbodását – 2021. március 15-től hozott járványügyi rendelkezésének értelmében visszavonásig szünetelnek az egyházmegyénk templomain belül a nyilvános liturgiák.

A főpásztor ünnepi programja:

Április 1., Nagycsütörtök 18:00: Utolsó vacsora emlékünnepe — Debrecen, Szent Anna Székesegyház

Április 2., Nagypéntek 15:00 Urunk szenvedésének ünneplése — Nyíregyháza, Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház

Április 3., Nagyszombat 17:00: Húsvét vigília szertartása — Debrecen, Szent Anna Székesegyház

Április 4., Húsvétvasárnap 11:00 Urunk feltámadásának ünnepe — Nyíregyháza, Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház

 

Dr. Krakomperger Zoltán általános helynök a következő ünnepi liturgiákat végzi

Április 2., Nagypéntek 14:30-tól Pandémia-keresztút, 18:00: Urunk szenvedésének ünneplése – Debrecen, Szent Anna-székesegyház – A szertartást dr. Krakomperger Zoltán általános helynök vezeti.

Április 4., Húsvétvasárnap 11:30: Urunk feltámadásának ünneplése – Debrecen Szent Anna-székesegyház – A szentmisét dr. Krakomperger Zoltán általános helynök mutatja be.

 

A LITURGIÁKBA ONLINE FELÜLETEKEN KERESZTÜL BEKAPCSOLÓDHATUNK:

A nagyszombati szertartást on online is részt vehetünk az egyházmegye You Tube felületén, valamint a Debrecen Televízió felvételről fogja közvetíteni azt húsvétvasárnap 11.30-tól, amelyet a dehir.hu-n követhetünk, valamint az egyházmegye You Tube csatornáján, facebook oldalán is megosztunk. 

Nagycsütörtökön, Nagypénteken, Nagyszombaton a meghirdetett időben az egyházmegye You Tube felületén követhetőek a szertartások.

A többi hétköznapokon reggel 7 órakor mutatnak be szentmisét a székesegyházban, amely szintén követhető a You Tube felületünkön.

 

A nyíregyházi társszékesegyház liturgiáin szintén van lehetőség online részvételre is az egyházközség You Tube csatornáján keresztül: https://www.youtube.com/results?search_query=magyarok+nagyasszonya+ny%C3%ADregyh%C3%A1za

A nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház további nagyheti szertartásai itt megtekinthető: http://magyaroknagyasszonya.dnyem.hu/nagyheti-szertartasok-gyonasi-lehetoseg-egyhazkozsegunkben/

 

Kovács Ágnes

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

 

 

  • Galéria:
    • DSC_3485-768x512