2021. március 31., szerda 09:32

Mi mindenért hálásak az emberek? – Kinyitották a hála-ládát Egyeken

„Jézus mindig megköszönte. Soha nem törte úgy meg a kenyeret, hogy égre ne nézett volna, és hálát ne adott volna érte.” (Gyökössy Endre)

 Mint arról már korábban hírt adtunk, Szent József-év alkalmából az egyeki Szent József-templomban Hála-ládát helyeztek el azzal a céllal, hogy mindenkit ösztönözzenek a hálaadásra. A hívek a hála-ládába helyezték el családjaikért, a mindennapok történéseiért, apró eseményeiért megfogalmazott köszönő soraikat. Ezt bárki, bármikor, napközben is megtehette, és még arra is volt lehetősége, hogy miután a templom csöndjében elmerülve a szívből szóló hálaüzeneteket papírra vetette, imában köszönetet mondjon.

Egy hónappal a láda kihelyezése után a szervezők beletekintettek annak értékes tartalmába, és közzé tették a „hálás” gondolatokat, hogy ösztönözhessenek másokat is a hálaadásra és rácsodálkozhassanak arra, milyen aprónak tűnő dologért is mondhatunk köszönetet.

Ebből a célból mi is közzé teszünk néhány gondolatot. A láda teljes tartalma elolvasható az egyeki egyházközség oldalán: http://egyekiplebania.hu/mi-mindenert-halasak-az-egyekiek/

„Hála azért, hogy munkatársam férje jobban lett, akiért oly sokat imádkoztam. Hálát adok a csodás napfelkeltéért, a gyerekek szeretetéért, öleléseiért, apró ajándékaiért. Hálát adok, hogy volt kitartásom futni, érezhettem a napfény melegét az arcomon, és, hogy futás közben láttam7-8 őzikét. Hálát érzek, hogy akkor sem hagysz el Uram, ha hűtlen vagyok. Köszönöm, hogy számítanak rám a barátaim, hogy küzdhetek magammal… és ezáltal formálsz engem. Köszönöm, hogy Általad éled a természet, és vele együtt a lelkem is. Hálát adok a szeretet fájdalmáért, hogy ebben az időszakban is támaszom lehetsz az Eukarisztiában. Hála, hogy a múlt héten Magadhoz vezettél engem, és időben eljutottam a misére. Köszönöm a szentségimádási alkalmakat, amikor megoszthattam Veled bánatomat, fájdalmamat, aggodalmaimat. Hála azért, hogy nem vagyok beteg. Hála, hogy motiválhatom barátnőmet a mozgásra, és ezáltal többet tudok róla. Hála édesanyám szeretetéért és a közös imákért.”

„Teljes szívemből hálát adok Istennek! Mindenekelőtt a hitemért, amit szívembe helyezett! A Vele való állandó kapcsolattartás tud nyugalmat önteni szívembe, és teljes lelkemmel Rá tudom bízni szeretteimet, akiket Tőle kaptam! A mérhetetlen szeretetét minden pillanatban megtapasztalom!”

„Hálás vagyok, hogy mindig egy lépéssel előttem jársz, Uram! Kezedben tartod életem, és gondot viselsz rám, még akkor is, ha rossz gyermeked vagyok! Szereteted határtalan!”

„Hálás vagyok a Fatimai Szűzanyának, hogy közbenjárt a veszélyben lévő 7 hetes magzatomért. Ezt a hálát nem lehet kifejezni szavakkal, ez az érzés örökké bennem lesz!”

„Boldog vagyok, hogy ennyire sok embert ismerek, szerethetek!”

„Köszönöm Istennek, hogy nincs bennem harag, és nem vagyok irigy!”

„Hála a gyermekeinkért, akik a mennyországból tekintenek le ránk!”

„Minél jobban szeretem Jézust, annál jobban szeretem a családomat és az embereket.”

„Hálás vagyok a mai napért, hogy felébredtem, hogy a családdal közösen elmegyünk a vasárnapi misére, valamint azért, hogy azzal a férfivel tölthettem el a mai napot, akiért a szívem mindig is dobogott!”

„Igazából én olyan sok mindenért vagyok hálás, Uram, hogy ez a papír kevés lenne minden felsorolására. Elsősorban hálás vagyok az életemért, a szülemiért, hogy igent mondtak rám. A páromért, akivel 24 éve vagyok házas. A gyermekeimért, akivel megajándékoztál minket. Hálás vagyok azért, hogy egészségesek vagyunk, van mit ennünk, innunk.”

„Hálát adok, hogy ilyen jó családom van”

„Köszönet az értékes, szeretetteljes együtt töltött családi estékért, programokért, napokért, ünnepekért, percekért, pillanatokért.”

„Csodás hála a Billings-módszerért!”

„Hála, hogy a családommal minden este hálás szívvel, hálát adva, hálaimával hajtjuk álomra a fejünket!”

A Hála-láda továbbra is várja a köszönő sorokat, a csöndes elmélkedőket a nap folyamán, bármelyik időpontban.

Forrás:Szent József Plébánia, Egyek

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1edde6e3c1542de144bd77a6f49a0595_XL
    • IMG_20210315_160747
    • IMG_20210315_171025