2021. április 03., szombat 09:26

Nagycsütörtökön a Hospice Osztályra látogattak a kórházlelkészi szolgálat munkatársai

A Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai nagycsütörtökön ökumenikus húsvéti imaalkalmat tartottak Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház Hospice Osztályán. Kovács Levente atya, római katolikus kórházlelkész köszöntötte a résztvevőket, betegeket, ápolókat és orvosokat. Dr. Vass Judit főorvosnőtől érkezett a felkérés Szabó Antal görögkatolikus, Terjék Judit református, Melich Mihály evangélikus lelkészekhez és Molnár Tünde római katolikus beteglátogatóhoz, melyet Facsar Lilla pszichológus tolmácsolt a felkérteknek.

Megtiszteltetésnek éreztük ebben a nehéz járványügyi helyzetben, hogy a szolgálatunkkal elvihetjük a húsvét ünnepi szertartását a végstádiumban lévő, legyengült betegek ágyához. Jelképes ajándékainkat átadtuk minden betegnek és dolgozónak. Egy tálca házi készítésű süteménnyel is kedveskedtünk.

Terjék Judit református lelkésznő osztotta meg húsvéti gondolatait a résztvevőkkel, majd egy lélekkel énekelve készültünk a húsvétra. A „Jézus világ Megváltója” nagyböjti éneket mindenki fennhangon énekelte. Nagyon megható kegyelmi állapotot éltünk meg, amikor beteg és orvos egyszerre énekelve imádkozott. Melich Mihály evangélikus lelkésznek a betegekért, szenvedőkért mondott fohászára sokan elérzékenyültek. A Miatyánk imát egybecsengően visszahangozta a folyosó. Megható volt látni a betegeket, akik utolsó erejükkel imádkoznak a „csodáért”. Ezt követően Szabó Antal atya rövid görögkatolikus húsvéti liturgiát tartott, majd a záró áldást Levente atya mondta.

Az imaalkalom végén közösen elénekeltük a „Királyi zászló jár elől, Keresztfa titka tündököl” kezdetű éneket. Szobáról szobára mentünk, és meglátogattuk az ágyban fekvő betegeket, átadtuk a szolgálat ajándékait. Az ápoltak örömmel fogadtak, sokan elérzékenyültek, sírtak, hálásak voltak a találkozásért.

Az osztályvezető főorvos dr. Erfán József és dr. Vass Judit főorvosnő háláját fejezte ki az összehangolt együttműködésért, és köszönetet mondott a kórházlelkészi szolgálat minden résztvevőjének. Mi is megtiszteltetésnek éreztük a meghívást, köszönet és hála érte.

Molnár Tünde

beteglátogató – Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Kórházlelkészi Szolgálat

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 111
    • 222
    • received_862856984264377