2021. augusztus 27., péntek 20:03

Suba István pedagógus a Szent Gellért-díj ezüst fokozatát kapta

Palánki Ferenc megyéspüspök Szent Gellért-díjakat adott át az egyházmegyei tanévnyitó ünnepségen augusztus 27-én, a debreceni Megtestesülés-templomban.

Molnár Katalin leköszönő EKIF főigazgató a Szent Gellért-díj arany fokozatában, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérem szakmai elismerésében részesült.

Plósz Ferenc Gézáné a geszterédi Szent Anna katolikus óvoda óvodapedagógusa és Suba István, a kisvárdai Szent László köznevelési intézmény pedagógusa a Szent Gellért-díj ezüst fokozatában részesültek.

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A kitüntetésnek méltó rangja van, a dolgozók erkölcsi elismerését és megbecsülését jelenti, akik emberi tulajdonságaikkal, szakmai tudásukkal a testület előtt követendő példát tanúsítanak.

 

Suba István a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola elkötelezett, kiváló pedagógusa, 2002 óta az intézmény angol szakos pedagógusa.

Pedagógus hivatásában fontos szerepet játszik őszinte személyisége, hitelessége, embersége. Munkájában nagyon precíz. Interaktív, motiváló óráin a használható idegen nyelvi kompetenciák fejlesztését szorgalmazza. Elkötelezettségével, kitartásával igazi példakép diákjainak.

Innovátor mesterpedagógusként hatékony B2-es szintű nyelvvizsgára felkészítő segédanyagon dolgozik.

Suba István meghatározó szerepet játszott az intézmény arculatának formálásában, az idegen nyelvi képzés színvonalának emelésében. Intézményvezető-helyettesi megbízatása előtt 7 évig látta el az idegen nyelvi munkaközösség vezetésének összetett feladatát.

10 éve intézményvezető-helyettes, pontos, megbízható munkatárs, aki elkötelezett a keresztény nevelés értékelvűsége mellett. Nagy energiákat fektet intézményünk középiskolai beiskolázási programjainak megvalósításába, fejlesztésébe.

Szakmailag felkészült és mindig naprakész, határozott, saját példamutató tevékenysége által képes motiválni munkatársait. Munkájára jellemző a megbízhatóság, precizitás, pontosság, a határidők betartása.

Órái színesek és interaktívak, érdeklődést kelt a diákokban, jól és érthetően magyaráz, felfigyel a tehetségre, tovább fejleszti. Értékelése reális és igazságos. Olyan pedagógus, akire fel lehet nézni.

Munkája mellett folyamatosan képezi magát különböző kommunikációs és vezetői továbbképzésekkel, nyelvvizsga-felkészítő és nyelvvizsgáztatói tanfolyamokkal, emelt szintű érettségiztetői tanfolyammal. Ezen tanfolyamokon szerzett tudását, tapasztalatait szívesen megosztja kollégáival.

Innovatív attitűd jellemzi tevékenységét. Kezdeményezésére Euro Vizsgaközpont lett iskolánk, mely több szempontból jelent előnyt számunkra. Amellett, hogy emelte az intézmény presztízsét és vonzóerejét, hozzájárult a diákok nyelvvizsgára vállalkozó kedvének növeléséhez a vizsgázóbarát Euro nyelvvizsgán. A kor kihívásaira válaszolt azzal, hogy használható idegen nyelvi kompetenciák fejlesztését szorgalmazza diákjainkban, tevékenysége által jelentős mértékben emelkedett a nyelvvizsgával rendelkező tanulók száma. A pedagógusok képzettségének, motiváltságának fejlődéséhez is hozzájárult, hogy többen lettek vizsgáztató tanárok az Euro Vizsgaközpontban.

Kiváló szakmai tudásával, új módszertanok alkalmazásával, digitális kompetenciáinak kamatoztatásával, a tanulók motiválásával, versenyekre felkészítésével kiemelkedő munkát végez intézményünkben. Az anyanyelvi lektorunk munkájának, beilleszkedésének segítésében körültekintő, odaadó támogató tevékenysége nélkülözhetetlen.

Suba István Kisvárda Város elismerését is megkapta kiváló oktató-nevelő munkájáért. A kollégák elismerését tükrözi, hogy az intézmény által alapított Szent László-díj birtokosa.

Mesterprogramja szervesen kapcsolódik intézményünk nevelésben-oktatásban megfogalmazott törekvéseihez, az idegen nyelv oktatásával és az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztésével kapcsolatban megfogalmazott oktatáspolitikai elvárásokhoz. B2-es szintű nyelvvizsgára felkészítő segédanyagon dolgozik elsősorban a középiskolás diákok számára, amely egyrészt illeszkedik az intézmény angol nyelvi tantervéhez, kapcsolódik az iskolánkban használt tankönyvek (MM Publications Kiadó) tananyagához és összhangban áll az Euroexam vizsgarendszer követelményeivel, feladattípusaival is.

 

Kaszásné Tóth Judit

intézményvezető - Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 7M7A5158