2021. szeptember 05., vasárnap 07:27

MA kezdődik az eucharisztikus kongresszus – Fontos információk a nyitónapról

Szeptember 5-én 12.30-kor lesz kapunyitás; a nyitóünnepség 15 órakor, a szentmise 16 órakor kezdődik a Hősök terén. A legfontosabb tudnivalókat összegezte a NEK Titkársága.

 

A lezárások, terelések miatt a közösségi közlekedési eszközöket javasolják.

Metró: M1 – A Kodály körönd vagy Széchenyi Fürdő megállónál szállj le! Fontos tudnivaló: a Bajza utca és Hősök tere megállóknál a földalatti nem áll meg.

Villamos: 1, 4, 6
Busz: 20E, 30, 30A, 105, 178, 230
Troli: 70, 72, 73, 74, 75, 76, 78

Gyalog a Keleti és Nyugati pályaudvarokról (25-30 perc)

*

Utazási kedvezmények

Belépőjegyed felmutatásával 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt vehetsz igénybe a MÁV-START, a GYSEV, a MÁV-HÉV és a VOLÁNBUSZ járatain.

Fontos: a Budapesten belüli közösségi közlekedéshez menetjegy szükséges.

*

Parkolás

Személyautók számára nem tudnak parkolóhelyet biztosítani. A rendezvény helyszíne körüli lezárások és a résztvevők nagy száma miatt azt javasolják, hogy a helyszíntől távolabb keress parkolóhelyet, és közösségi közlekedéssel, illetve gyalogosan közelítsd meg a helyszínt.

Az útlezárásokról ITT és ITT találsz tájékoztatást.

*

Érkezés a Hősök terére

Kérjük, hogy legkésőbb 14 óráig érkezz meg a jegyeden jelölt szektor belépési pontjához, hogy a beléptetés időben megtörténhessen.

Kapunyitás: 12:30
Kulturális program: 13:30-tól
Ünnepélyes megnyitó: 15:00
Szentmise kezdete: 16:00
A szertartás várható befejezése: 18:00

A szektorba való belépéshez szükséged lesz a QR-kódos belépőjegyre, amelyet kinyomtatva vagy okostelefonodon tudsz bemutatni, és a személyazonosságodat igazoló okiratra.

Ha csoportosan jelentkeztetek a szentmisére, a jegyeket előre kioszthatjátok/elkérhetitek a csoportvezetőtől, így akár egymástól függetlenül is érkezhettek és beléphettek a szentmisére.

Ha egyénileg (vagy csoportvezetőként) regisztráltál, belépőjegyed megtalálod a Kongresszus mobilapplikációjában is.

*

Mit hozz magaddal és mit NE

A legfontosabb behozható tárgyak közé tartozik az összecsukható szék (kivéve: A-F szektorok), a műanyagpalackos víz, hideg élelem, transzparens, zászló 1,5 méternél nem hosszabb rúddal.

Kérjük, ne hozz magaddal: szúró-vágó eszközöket, fém- és üvegpalackot, pirotechnikai eszközt, szeszes italt, kerékpárt, rollert.

A további bevihető és be nem vihető tárgyakkal kapcsolatban kérjük, olvasd el a Kongresszus biztonsági tájékoztatóját a honlapon!

*

Egyéb információk

A rendezvényeket érintő legfrissebb járványügyi intézkedésekről az iec2020 honlapon, közösségi média felületeiken és a NEK 2020 applikációban tájékozódhatsz.

Kérjük, hogy helyszíni probléma esetén mindenképp a személyzethez fordulj először (jelenlévő szervezők, önkéntesek, hatóság)! A rendezvényen folyamatos orvosi és mentőügyelet működik.

Kérjük, értékeidre fokozottan figyelj, az elveszett tárgyakért nem vállalnak felelősséget.

A rendezvényeket az időjárási viszonyoktól függetlenül is megtartják, kivéve, ha vis maior esemény miatt a hatóságok köteleznek annak felfüggesztésére.

A program és a helyszínváltoztatás jogát fenntartják.

MÁV-Start és a Volánbusz igénybe vételéről többek között a NEK Titkárság felületein találnak tájékoztatást.

 

Forrás és fotó: NEK titkárság

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • nopicture