2021. szeptember 20., hétfő 08:59

Több vagy, ha adsz! – Megnyitották a regisztrációt a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági akciójára

Az alábbiakban a www.72ora.hu SAJTÓKÖZLEMÉNY-ét olvashatjuk.

Idén is megrendezik, immár 14. alkalommal az ország legjelentősebb önkéntes akcióját. A katolikus, református és evangélikus egyházak összefogásával létrejövő 72 óra kompromisszumok nélkül a hagyományoknak megfelelően október második hétvégéjén, 2021. október 8. és 10. között zajlik majd azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az önzetlen segítségnyújtás és az önkéntes munka fontosságára.

A 72 óra honlapján (https://72ora.hu/) már megnyitották a regisztrációs felületet, és várják az önkéntesek jelentkezését.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is meglepetés lesz a jelentkezők számára, hogy milyen feladatot kapnak arra a hétvégére, amit önkéntes segítségnyújtásra szántak. Október 7-én este, a megnyitó ünnepségen derül ki, hogy esetleg játszótér-felújítás, erdőtakarítás, kerítésfestés, vagy éppen szociális segítségnyújtás lesz az a feladat, aminek elvégezésére 72 óra áll a rendelkezésükre.

Mivel a hétvégi tevékenység iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek, kiemelten kérik a pedagógusok segítségét is abban, hogy tájékoztassák és ösztönözzék a diákok részvételét a 72 óra kompromisszum nélkül akcióban, ami csapatépítő programnak is nagyszerű.

Az országos és határon túli akció keretében 7-9000 fiatal valósít meg évről évre több száz önkéntes projektet helyi koordinátorok vezetésével. Nem csak az önzetlen segítségnyújtásban rejlő örömre szeretnék ezzel felhívni a szervezők a fiatalok figyelmét, hanem a társadalom számára is szeretnék megmutatni, hogy a fiatalok nagyon sok mindenre képesek egy jó ügy érdekében. Erre utal az akció szlogenje is: „Több vagy, ha adsz!”. A járvány miatti nehéz időszakban pedig nagyon nagy szükség a reményre, a megerősítésre, ezért is választották az idei év bibliai mottójának a „Ne félj, mert veled vagyok!” (Ézs. 43,5) mondatot.

A 2020-as akció kisfilmje itt megtekinthető!

Bővebb információ: http://www.72ora.hu/

Iskolai Közösségi Szolgálatról: http://www.72ora.hu/a-72-orarol/kozossegi-szolgalat

Regisztráció: http://www.72ora.hu/regisztracio

Facebook: https://www.facebook.com/72ora|

Instagram: https://www.instagram.com/72ora/

 

Sajtókapcsolat: Müller Eszter; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; telefon: + 36 70 384 3622

 

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Screenshot 2021-09-20 at 08-58-06 72 óra kompromisszum nélkül