2021. szeptember 24., péntek 09:15

Jó szívvel, imádsággal – jelnyelven!

A debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai a jelnyelv világnapja és a hallássérültek közelgő világnapja alkalmából műsorral és ajándékkal kedveskedtek a debreceni hallássérült diákokat nevelő iskolában.

Aki az elmúlt héten a Szent József katolikus köznevelési intézményben járt, azt láthatta, hogy délutánonként az iskola udvarán a szünetekben napok óta lelkes diákcsapat egy táncos előadásra készült. Azonban elsős és ötödikes diákjaink nem pusztán táncoltak, hanem Máté-Léner Gabriella tanítónőnk segítségével egy dal jelnyelvi bemutatását tanulták meg. Diákjaink ugyanis 2021.09.23-án a jelnyelv világnapjára készülve meglátogatták a debreceni Hallássérültek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium diákjait, ahol előadták a jelnyelvi tolmácsolásban a megtanult dalt.

A hallássérült gyerekek nagy szeretettel, közös tánccal és saját kezűleg készített ajándékkal kedveskedtek. A látogatás sok-sok mosolyt, jókedvet ajándékozott mind a vendéglátó hallássérült gyerekeknek, mind saját diákjainknak.

Pásku Tibor intézményvezető úr a vendéglátók nevében köszönte meg a kedves látogatást, dr. Bódis Zoltán igazgató úr pedig a Szent József tanulóinak szeretet-csomagját adta át, ugyanis az iskola diákjai édességgel, finomságokkal is meglepték az ottani gyerekeket. A programot közös imádsággal zárta, Isten könyörülő szeretetébe ajánlva a két iskola diákjait, munkatársait.

Öröm-hír sajtóidra/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1
    • 11
    • IMG_9161
    • IMG_9209