Bővült a nyíregyházi székhelyű Magyarországi Billings Központ országos oktatóhálózata

Az egyházmegyénk területén működő Magyarországi Billings Központ ünnepléssel kezdte az idei évet, hiszen januárban új tagokkal bővült az oktatói közössége.

Az egyéves oktatóképző tanfolyam a Katolikus Szeretetszolgálat és a Fília Alapítvány támogatásával indult 2021 februárjában a Szentendrei Ferences Gimnáziumban. Annak ellenére, hogy a járványhelyzet miatt nehezített körülmények között, kis létszámú csoportokban dolgozva, többszöri halasztással zajlott a program, sikerült teljesíteni az elméleti, gyakorlati és teológiai modulokat is. A képzést záró hétvégére 2022. január 28-29.-én került sor az Újpest Kertvárosi Plébánián, ahol sikeres írásbeli és szóbeli vizsgát követően 21 oklevelet osztott ki a központ oktatási bizottsága.

A hálaadó szentmisében Szenes István atya, a központ lelki vezetője így szólt a résztvevőkhöz:

„Mi teljesedett itt most be? Állandóan kérdezgetjük, hogy mi az Isten akarata az életünkben. Ami a képzés során és itt ebben a két napban történt, az Isten akaratának teljesülése: egy igazság ragyog fel. Beteljesedett az igazság, az Isten szava azzal, hogy mi most együtt vagyunk, mert az Ő szava mindig egybegyűjtő szó. Amikor valami beteljesül, akkor egységet, ünnepet érzünk, és közel érezzük magunkat a másikhoz. … És itt érkeztünk el a szakmai oldalhoz: Isten akarata a Billings módszer. Nem szabad úgy tenni, mintha Istennek ehhez semmi köze nem lenne, hiszen a létezés titka nála van. … Olyasmit adott Isten a kezetekbe, ami által az örök élet titkából, az örök szerelem titkából sejtettetek meg valamit. Egy igazság, a szeretet szava teljesedett be azzal, hogy közel engedtük magunkhoz annyira, hogy be is fogadtuk, és már nem egy külső tudásnak, nem egy külső információnak a birtokosai vagyunk, hanem benne élünk ebben az igazságban. Részesei vagyunk az Ő megváltó, megmentő, gyógyító, szabadító művének…”

Védőnők, pedagógusok, hitoktatók, házaspárok tették le a záró vizsgát kiváló minősítéssel. Az országos oktatóhálózat bővülésével immár több mint 20 település intézményeiben és plébániáján működnek nemzetközileg akkreditált oktatók, akik missziós lelkülettel segítik a házaspárokat, a nőket és tanítják a fiatalokat. Tevékenységük számos területre kiterjed: ismertető előadások, egyéni- és csoportos oktatás, ifjúsággal való foglalkozás, családtervezési tanácsadás, jegyes oktatás, gyermekáldásra várók segítése. Az új oktatókkal bővült névsor hamarosan elérhető lesz a szervezet honlapján  ( https://billings.hu/ )

Lukács Krisztina igazgató

Magyarországi Billings Központ  

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye