„Ti vagytok erre a tanúk” Lk 24,28 – 72 óra kompromisszum nélkül egyházmegyénkben

15. alkalommal került sor a 72 óra kompromisszum nélkül rendezvényre, melyhez október 06-09 között idén is örömmel csatlakoztak egyházmegyénk köznevelési intézményeinek diákjai is.

A 72 óra célja, hogy októberben három napig fiatal önkéntesek árasszák el az országot, és megmutassák, hogy igenis sok fiatal van, aki önzetlenül szeretné jobbá tenni a világot. Az idei akció „Ti vagytok erre a tanúk” mottója arra hívja fel a figyelmet, hogy Krisztus örömhíre mellett tanúságot tehetünk cselekedeteinkkel. Bizonyíthatjuk szüleink, tanáraink gondos nevelését, akik arra biztatnak, hogy „Több vagy, ha adsz”. Az önzetlen segítségnyújtás által mi is gazdagodunk. „Bulis légkörben” is megtapasztalhatjuk a teremtésvédelem örömét, hogy közösen többre vagyunk képesek, és érdemes csapatot, közösséget szervezni egy jó ügyért.

Votykuné Aradi Angéla kisvárdai hittanár bevezető sorai után képekben bemutatjuk köznevelési intézményeink munkásait. A fotógalériát folyamatosan bővítjük.

A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda intézményében mintegy 100 önkéntes diák csatlakozott a programhoz, hogy tevékeny szeretettel mutassanak példát diáktársaiknak. A teremtés hete (szeptember 25-október 2.) ugyan lezárult, de a teremtésvédelem újabb és újabb kihívásokat tartogat. Fiataljaink felkészítették az intézmény udvarán található növényzetet a hideg időjárásra. Gyomtalanítás, gereblyézés, faültetés várta a kitartó diákokat. Önkéntes kollégistáink kizarándokoltak az orsolyita nővérek sírjához és szorgos munkával rendbe tették a sírjaikat. Minden évben növekszem, minden évben gazdagodom, minden évben „Több” leszek én is általatok kedves Fiatalok! Olyan lelkesek vagytok, annyi erőt sugároztok egymás felé és felém is! Köszönöm Nektek! (Votykuné Aradi Angéla kisvárdai hittanár)

A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda – fotógaléria:

A geszterédi Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda – fotógaléria:

A debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium – fotógaléria: