Esperesi beiktatás és plébániamegáldás is lesz október 1-én, vasárnap Debrecenben

Dr. Törő András, a debreceni Megtestesülés-templom plébániai kormányzója esperesi beiktatása lesz 2023. október 1-én, vasárnap, a 11 órakor kezdődő szentmisében.
A szentmisét Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatja be a Megtestesülés-templomban, amelyen megáldja a felújítás alatt álló templom megújult kórusát.

Palánki Ferenc megyéspüspök 2023. augusztus 15-i hatállyal személyi és területelosztási változásokat rendelt el a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében. Dr. Törő Andrást – egyéb lelkipásztori feladatainak (az országos és a Debreceni Római Katolikus Egyetemi lelkészség referense, a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium igazgatója) megtartása és köszönetnyilvánítás mellett – felmentette püspöki irodaigazgatói beosztásából, és kinevezte a debreceni Megtestesülés Plébániára plébániai kormányzónak, valamint öt évre a Debreceni Esperesi Kerület esperesének.

***

Debreceni Szent István Plébánia, a hajdani ferences kolostor

Ugyanezen a napon, október 1-én, vasárnap Palánki Ferenc megyéspüspök megáldja a felújított debreceni Szent István Plébániát (hajdani ferences kolostor). A főpásztor délután 3 órától szentmisét mutat be a debreceni Szent István-templomban, majd a szentmisét követően megáldja a templommal szemben található felújított plébánia épületet.

A debreceni Szent István Plébánia épületén külső, belső felújítási munkálatokat végeztek az elmúlt hónapokban. 2022 novemberében részleges belső felújításon esett át az épület, idén tavasszal külső és belső festés, szigetelés történt, átalakították az elektromos hálózatot, a vizesblokkokat, nyílászárókat cseréltek, és belső átalakítási munkálatokat végeztek.
A 20,5 millió Ft-os beruházási költség  90 %-át a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye támogatta, a fennmaradó összeg az egyházközség, valamint a hívek adományából tevődött össze.
A debreceni Szent István Plébániáról és a templomról ITT olvashatunk.

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye